Vilka kemikalier kan orsaka nervskada?

Det är skrämmande att tänka på hur många förment säkra kemikalier används varje dag av nästan alla hysa verkliga hot om fara. Föremål konsumenterna inte ens tänka på att vara giftig kan skada dem eller deras barn med långvarig användning. Detta är på intet sätt en fullständig lista över kemikalier som orsakar skador på nerverna. Många ämnen försämrar det centrala nervsystemet och förstöra nerver. Konsumenterna måste vara försiktig och informera sig om farorna i många produkter som de använder.

DEET


Den kemiska myggmedel DEET har kopplats till nervskador och neurologiska skador. DEET används i många sprayer och appliceras på hud och kläder, och kan av misstag absorberas i livsmedel om de används i närheten matlagningsprodukter och områden. Naturvårdsverket och Centers for Disease Control båda hävdar att DEET är säker att använda, men EPA varnar folk att använda det med försiktighet. DEET kan absorberas genom huden, når blodet och föras upp till hjärnan och orsaka ett anfall. DEET skapades för att förstöra nervceller i myggor och kan ha samma effekt när de används under en längre tid av en människa.

Akrylamider och hexaner


Akrylamider används vid vattenrening, gruvdrift, tillverkning av papper och är också nyligen funnit i chips, bakade spannmål, pommes frites och andra kolhydrater tillagas vid höga temperaturer. Hexaner finns i färger, lim och skoindustrin. Akrylamid och Hexaner förstöra motorproteiner som reser genom längden på nerverna och leverera välbehövlig näring. Utan dessa näringsämnen som näring, sker nervskador tillsammans med neurologiska funktionsnedsättningar såsom de som ses med Parkinsons sjukdom.

O-Anisidiner


O-Anisidin är en kemikalie som används i tillverkningen av läkemedel och azofärgämnen. Förtäring kan leda till symtom som yrsel, huvudvärk, blåtonade naglar, läppar och hud, kramper och nervskador som orsakas av cyanos, vilket är en brist på syre i blodtillförseln.

Shampoo Toxiner


En kemikalie som finns i populära schampon kallas metylisotiazolinon, eller MIT, och det orsakar neurologiska och nervskador. MIT fungerar genom att bromsa kommunikationen mellan nervceller, vilket saktar hjärnan och försämrar nervsystemet.

Blyförgiftning


Bly blir mycket giftigt vid förtäring, särskilt för barn. När förtärs, kan det orsaka huvudvärk, låg energi, hämmad tillväxt, inlärningssvårigheter och hjärnan och nervskador genom att angripa nervsystemet.

Slutsats


Att vara försiktig med vad konsumenterna lägger i sina kroppar varje dag är en början på att göra världen lite säkrare. Var medveten om de produkter och kemikalier runt omkring dig, forskning dem, och, viktigast av allt, se till att de är säkra för dig och din familj.


Articles Liés