Piller för svampinfektion Prevention

Jäst är en vanlig svamp som finns i alla och är en del av kroppens naturliga flora. När förhållandena är helt rätt, till exempel varmt, fuktigt och mörkt, kan denna svamp växer utom kontroll och orsaka en rad hälsoproblem. Det finns mer än 20 arter av candida (jäst) enligt emedicinehealth.com. Den vanligaste är Candida albicans. Lyckligtvis finns det mediciner där ute för att hjälpa till att förhindra jäst infektioner.

Kännetecken för jäst


En person kan utveckla jäst överväxt / infektion i munnen (torsk), könsorgan (både manliga och kvinnliga), i hudveck, blöjområdet, hårbotten, underarmar och även i tarmarna.

Riskfaktorer


Inte bara jäst frodas i fuktiga, mörka och varma områden, antibiotikaanvändning, framför allt på lång sikt, kan döda de goda bakterierna i vårt system som tillåter överväxt av dåliga bakterier.

Personer med försvagat immunsystem och autoimmun sjukdom löper en ökad risk för att utveckla en jäst problem.

P-piller kan också orsaka jäst problem. Enligt Immune Enhancement Project (IEP), p-piller minskar surhetsgraden i slidan och möjliggöra socker som lagras i cellerna.

Den IEP rapporterar också att kosten spelar en roll. Överdriven konsumtion av stärkelserika, sockerhaltiga livsmedel och livsmedel som är jästa eller innehåller jäst, kan bidra till att jästen i ditt system. Därför, för att hjälpa till att förhindra jäst problem är människor med ovanstående riskfaktorer uppmuntras att anta en diet som begränsar produkter som är jästa, uppätet eller innehåller jäst.

Nystatin


Nystatin är receptbelagda läkemedel som godkänts av Food and Drug Administration (FDA) för behandling och förebyggande av alla typer av jäst infektioner, inklusive vaginalt och tarm. Det finns som flytande, pulver, kapslar, tabletter och aktuella produkter. Enligt information som publiceras på Dione, en medicinsk management system som används av sjukhus, har Stevens-Johnsons syndrom rapporterats i åtminstone en patient som fick Nystatin. Andra biverkningar, men sällsynt, har inkluderat gastrointestinala besvär, uppblåsthet, illamående, kräkningar och diarré.

Den rekommenderade längden för behandling är 14 dagar, men kan vara längre (Dione).

Nystatin är också marknadsförs under namnen: Bio-Statin, Mycostatin, Mycostatin pastillar, Nilstat och Nystat-Rx.

Diflucan (fluconzanole)


Diflucan (flukonazol) är ett svampdödande antibiotikum godkänt av FDA för att behandla och förebygga jäst och är mest förskrivna för behandling av vaginal jäst infektioner (Dione). Det är endast tillgänglig med ett recept.

Underlivsbesvär är oftast behandlas med ett piller (drugs.com).

Rapporterade biverkningar är illamående, aptitlöshet, magsmärtor, influensaliknande symtom (feber, frossa och värk i kroppen), mörkare än normalt urin, lera-avföring, gulfärgning av hud eller ögon, svåra blåsor, fjällning och röda hudutslag , blåmärken eller blödningar, ovanlig svaghet och kramper.

Mindre allvarliga biverkningar är illamående, kräkningar, diarré, huvudvärk, yrsel, obehaglig smak i munnen, hudutslag med eller utan klåda.

Tips för förebyggande


Det kan hjälpa att anta en kost låg i socker, stärkelse och jäst förutom att använda någon av receptbelagda läkemedel ovan. Att bära löst sittande kläder och bomullsblandningar är en klok idé också.

Se till att din läkare och apotekspersonal är medvetna om alla läkemedel du tar, inklusive naturmedel och kosttillskott, för att undvika eventuella interaktioner.


Articles Liés