Lung Inflammation Behandling

Lungan är en andningsorganen som transporterar syre som har andats in genom munnen eller näsan in i blodströmmen. Lungorna möjliggöra även för evakuering av koldioxid i luften från blodbanan. Lunginflammation uppstår när lungorna blir inflammerade på grund av ett virus eller en infektion. Behandlingen för lunginflammation bestäms av orsaken till inflammationen. Det finns många orsaker till lunginflammation.

Identifiering


Det finns flera symptom på lunginflammation, såsom feber, hosta, frossa och andnöd. Sharp smärtor samtidigt andas, ytliga andetag och bröstsmärtor under djupa andetag är alla tecken på inflammationer i lungorna. Om du har pleurit kommer det att finnas begränsad rörelse på den sida av bröstet som har pleurit. En läkare med ett stetoskop hör en grov, knarrig ljud. Förhöjd kroppstemperatur är också ett symptom på lunginflammation.

Funktion


Inflammation i lungorna sker längs andningsvägen. Den andningsvägen börjar med nasofarynx och orofarynx, som ligger på baksidan av halsen där luften går ner när vi andas. Luften går genom struphuvudet, vilket är struphuvudet och luftstrupen, som är allmänt känd som vinden röret. Luften än går genom ett uppdelat område i lungorna som inkluderar bronkerna och bronkiolerna, och luften slutar vid alveolerna, som är där koldioxid och syre utväxlas.

Typer


Den vanligaste orsaken till lunginflammation är ett virus eller en infektion. En av de vanligaste orsakerna till lunginflammation är pleurit. Den lungsäcken liknar en säck som är bildad runt lungorna. Denna infektion är orsakad av en bakterie eller ett virus. Bronkit är orsakad av en infektion som förvärrar luftvägen inom lungorna. Bronkiolit - inflammation i bronkiolerna, som är luftvägarna i lungorna - orsakas av ett virus.

Förebyggande / behandling


Lunginflammation är vanligtvis behandlas med acetylsalicylsyra eller andra NSAID såsom ibuprofen eller Indocin, som minskar feber, smärta och inflammation. Kodein kan också ges till patienter som får en hel del smärta. Thoracentesis är ett förfarande som hjälper patienter andas lättare och tar bort effusion (flykt av vätska) i lungorna. För att hjälpa till att sänka risken för lunginflammation är det viktigt att inte röka, att hålla sig borta från asbest och för att skydda dig mot kemikalier och damm. En hälsosam kost är också fördelaktigt att bygga ett friskt immunsystem för att bekämpa infektioner.

Varning


Lunginflammation kan vara ett symtom på ett allvarligare medicinska tillstånd, som t.ex. lungsjukdom. Det finns över 1500 orsaker till lunginflammation är det viktigt att söka läkare för att fastställa orsaken till inflammationen i lungorna samt en korrekt behandling. Vissa symtom som hög feber, andningssvårigheter och smärta i lungorna anses en medicinsk nödsituation, och du bör kontakta din läkare omedelbart.


Articles Liés