Vad är Drop Foot?

Drop fot, även känd som droppfot är ofta som ett neurologiskt handikapp. Medan tillståndet orsakas av neurologiska problem, det är inte en fristående sjukdom utan snarare ett villkor för en annan bakomliggande hälsofråga. Drop Foot kan botas eller minimeras beroende på orsaken och möjliga behandlingar. Genom att känna till symptomen och de befintliga förhållanden kan bidra till att avgöra korrekt identifiering och behandling av sjukdomen.

Identifiering


Termen Drop Foot används för att beskriva svårigheter att lyfta den främre delen av foten. Drop Foot är en neuromuskulär funktionsnedsättning som påverkar din förmåga att höja foten vid ankeln. Ytterligare kännetecken inkluderar inte kunna peka tårna eller flytta foten vid ankeln antingen vänster eller höger. Drop Foot också identifieras genom en överdriven hög steg eller gångart. Dra framsidan av foten kan vara ett annat tecken.

Symptom


Drop Foot orsakas av en underliggande sjukdom och kan vara antingen tillfälligt eller permanent. Vanligtvis orsakas av en nervskada under knäet. Det vanligaste symptomet för droppfot, och ofta det enda symtomet är begränsade förmåga att lyfta den främre delen av foten. Detta gör att foten för att dra eller "slap" marken med varje steg. Höja låren när man går, som om att gå i trappor, är ett annat symptom på Drop fot.

Orsaker


Droppfot orsakas av en svaghet eller paralys av muskler under knät. De specifika muskler inblandade är de som är involverade i att lyfta foten. Allmänna orsaker indelas i tre typer: anatomiska, muskulära och neurologiska. Specifika orsaker kan inkludera skador på muskler eller nerver som styr vrister eller tår; former av muskeldystrofi och kompartmentsyndrom orsakar nervkompression; multipel skleros och andra nervsystemet; stroke; och reaktion på vissa läkemedel som används för kemoterapi eller multipel skleros.

Diagnos


Drop Foot diagnostiseras under fysiska undersökningar. Din läkares diagnos beror på symtomen och historia beskrivs under tentamen. Ofta kan ytterligare tester förpliktas att positivt bestämma tillståndet. Dessa tester kan inkludera MRI för att skapa ett tvärsnitt bild av foten, eller en EMG, som mäter elektrisk aktivitet i musklerna och nerverna.

Behandling


Behandlingar för droppfot är beroende av vad orsaken till tillståndet är. Detta kan vara allt från att bära hängslen eller spjälor för en tidsperiod för att kirurgi. Hängslen bidra till att hålla foten på plats; sjukgymnastik övningar kan också hjälpa till med promenader. Om villkoret är orsakad av nervskada från fysisk skada såsom stroke, kan nervstimulering hjälpa till med användning av en batteridriven elektrisk stimulator. Vissa fall kräver kirurgiskt reparera nervskador. Detta kan innefatta skiv borttagande eller spinal uträtning.


Articles Liés