Hur man använder Tobradex

Tobradex är varumärket av en kombination av mediciner, tobbramycin och dexametason. Tobramycin är ett antibiotikum och dexamthasone är en kortikosteroid som används för att minska inflammation. Tobradex är tillgänglig i form av en salva eller en suspension ögondroppar. Medicinen används för behandling av ögoninflammation och infektion. Använda Tobradex säkerställer korrekt effektiviteten av medicinen.

Instruktioner


•  Låt din läkare vet om eventuella hälsotillstånd som skulle göra användningen av Tobradex osäkra för dig. Detta kan inkludera att ha allergier mot andra läkemedel eller livsmedel, som är gravid och ammar. Om någon av dessa situationer gäller dig, kan din läkare ordinera en annan medicin.

•  Tvätta händerna noga med tvål och vatten innan du applicerar Tobradex. Torka händerna väl med en handduk.

•  Skaka flaska ögondroppar om det är i form av Tobradex du använder. Ingen speciell förberedelse krävs för salvan.

•  Använd fingrarna för att försiktigt dra huden på nedre ögonlocket bort från ögat. Detta kommer att utgöra en liten ficka. Du kan behöva luta huvudet tillbaka när det är dags att sätta i medicin för att hjälpa ditt mål.

•  Drop 1 till 2 droppar Tobradex suspensionsvätska (ögondroppar) i fickans du har bildats, eller pressa en remsa av salva som är ungefär 1/2 tum lång i fickan. Var noga med att inte röra vid medicinering flaska eller tub med fingrarna, eftersom du riskerar smitta på detta sätt.

•  Stäng ögat försiktigt efter insättning av medicinen. Håll ögonen stängda i minst en minut för att låta läkemedlet att absorbera.

•  Ta Tobradex enligt anvisningar från din läkare. Oftast är salvan användes vart 6-8 timmar och dropparna används var 4 till 6 timmar. Dosen kan variera beroende på hur allvarligt ditt tillstånd.

Tips


  • Affär Tobradex borta från direkt ljus och fukt och hålla den utom räckhåll för barn och husdjur. Om du har glömt en dos av dina droppar eller salva och det är nästan dags för nästa dos, hoppade över den missade dosen. Fortsätt med den vanliga doseringen för att undvika en oavsiktlig överdos.

Articles Liés