Hem Ljusterapi för kronisk smärta

Det blir vanligt att personer med kronisk smärta att förlita sig på mer traditionella metoder för att lindra kroppens obehag. Hem ljusterapi är en ganska ny form av terapi som innebär att man använder ljusenergi från ett infrarött spektrum, som sedan lagras i kroppens vävnader, vilket läka smärtan. Det finns olika former av ljusterapi som du kan använda hemma.

Sun


Den överlägset, den mest naturliga och billig form av ljus kommer från solen. Fånga solen när den först toppar över horisonten är känd för att vara den mest korrigerande och avkopplande tid att öva ljusterapi. Låg på en handduk i en öppen plats utomhus för att låta solen att tränga områden smärta. Solen är hetast under högtrafik (11:30 till 15:00). Detta skulle vara en perfekt tid för att exponera det smärtande området av kroppen för solen. Kom ihåg att använda solskyddsmedel för att förhindra solens skadliga strålar från att skada din hud.

Heat Lamp


Värmelampor, även känd som infraröd strålning, frigör värme för att öka enzymatiska priser, syrgasanvändning och dissociation. Denna teknik är bäst för ömma eller ömmande muskler eftersom det genomsyrar muskler, ökar blodflödet och tappningsrännor metaboliska avfall som tenderar att bygga inne i muskeln. Värmelampor finns i en mängd olika styrkor och våglängder, så kontakta din läkare för att bestämma den rätta för dig.

Ultraviolett strålning


Ultraviolett (UV) strålning har varit ett tekniskt genombrott för många ändamål, huvudsakligen inom de medicinska och livsmedelsindustrin. UV-lampor kan användas för ljusterapi, men var försiktig - stora doser av UV-strålar kan vara skadliga om de används mycket. UV-lampor rekommenderas för bara tillfällig lindring. Använd inte UV-lampor under utsträckta tidsperioder.

Laser


Den tem laser är en förkortning för Light Amplification genom stimulerad emission av strålning. Lasrar är kapabla att producera stora mängder av fotoner och avger dem till en viss yta. Låg ljus laser terapi är bäst för hemmabruk. Svagt ljus lasrar fungerar som alla andra laser skulle, men att de inte släpper värmeenergi. De avger biostimulerande ljusenergi till kroppen, som förvandlas till kemisk energi. Värmen lagras i kroppens celler lindrar smärtan.

Osammanhängande polariserat ljus


Osammanhängande polariserat ljus (IPT) är den senaste formen av ljusterapi som används i hemmen. Utvecklad i Europa under 1980-talet, använder den delar liknar laserteknik, men avger polariserat ljus för att lindra spänningen i målområdet. Ljuset överförs från det yttre lagret av huden för djupt inne i benet. Ljuset stimulerar sedan inaktiva cellvävnad att släppa smärta. IPTS används mest i Europa.

VARNING


Innan du försöker göra alla hem ljusterapi, rådfråga din läkare för en utvärdering.


Articles Liés