Hur man undviker ledsmärta

Ledvärk kan orsakas av nay olika anledningar, antingen på grund av mekaniska eller fysikaliska faktorer, som över användning eller fysiskt trauma eller skador på lederna, eller normalt slitage på leder och ligament från åldrande. Medicinska tillstånd kan också orsaka försämring av lederna, exempelvis artrit och benskörhet samt vissa läkemedel som kan orsaka ökad förlust av kalcium från skelettet och lederna. Oavsett orsaken till orsakerna till ledvärk finns det några saker som du kan göra för att förhindra ledvärk eller minska nivån av smärta.

Instruktioner


•  Regelbunden motion och hålla en dagligen av fysiska aktiviteter bidrar till att bevara friska ben och leder och förhindra tidig debut av osteoporos och artrit. Var noga med att inte över använda eller över träning på en gång eller kommer detta att innebära en risk för att betona leder och muskler som orsakar smärta. Det är bäst att gradvis öka nivån och mängden fysisk träning över tid, särskilt om du inte har gjort någon fysisk aktivitet under en längre period.

•  Att äta en hälsosam, näringsrik och balanserad kost och med tillskott, kalcium, och gemensamma formnings kosttillskott som kondroitin och glukosamin, bidrar till att upprätthålla friska leder, ligament och senor och hjälpa till att förebygga benskörhet och artrit. Att äta en vanlig balans mängd protein i kosten kommer att bygga friska ben och vävnad men se till att du äter högkvalitativt protein från magert vitt kött eller om du är vegetarian kan du äta höggradig protein från soja eller tofu i din kost.

•  Försök att förhindra från att placera för mycket stress eller påfrestningar på lederna genom att undvika deformerande positioner i lederna eller konstanta repetitiva rörelser.

•  STOP SMOKING! Data och forskning har visat en länk för att öka risken för att få benskörhet och artrit, om du är rökare och kan ha en skadlig effekt på brosk sätta dig på en ökad risk att få ledvärk formen försämring av lederna och brosk som omger den.

•  Försök att undvika från att skada dina leder genom att förhindra under eller över motion. Titta och korrigera din ergonomi för att göra det mer
gemensam vänligt ", inte sova på dåliga madrasser, har bra hållning.

•  Hålla din vikt inom ett hälsosamt intervall också minskar belastningen på lederna. Bara några extra pounds kan bära dina leder ner över tid och orsaka onödig smärta.

•  Det är viktigt att hitta sätt att minska eller eliminera så mycket stress från ditt liv. Prova andra former av stress minska verksamheten, liksom, meditation, terapi, yoga.

•  Alternativa terapier finns andra alternativ att överväga när du lider av ständig ledvärk. Akupunktur, massage, kan kiropraktik, osteopatisk eller psykoterapi hjälpa till att lindra smärtan medan du väntar på dina andra livsstilsförändringar ska börja gälla.

•  Spåra din smärta. Håll en detaljerad dagbok med datum, tid på dygnet, nuvarande aktivitetsnivå, mediciner, några nya skador eller sjukdom, kost och stress. Betyg din smärta på en skala från 1-10, och se om du kan identifiera eventuella mönster.

Tips


  • Denna artikel är inte en ersättning eller ersättning för att söka läkarvård från din egen läkare eller sjukvårdspersonal.

Articles Liés