Ulnar Djupt Muscle Transposition för kronisk smärta

Ulnarnerven sträcker sig från axeln till handen, och ansvarar för känsla i fingrarna, liksom muskelkontroll i handen och underarmen. Under vissa omständigheter kan denna nerv bli onormalt komprimerad inom armbågen eller handleden, ett tillstånd som kallas ulnar nerv entrapment. Lindring av domningar och smärta av kronisk nerv entrapment kan kräva kirurgiskt införlivande, eller rör sig, av nerven till en ny plats i armen.

Ulnarnerven Entrapment i Elbow


Nerv entrapment i armbågen uppstår när vägen för nerven, en så kallad mjukvävnadskanal kubiska tunnel, komprimeras eller äventyras. Om du lider av denna form av ulnar fastnar, kan dina symptom är domningar och stickningar i pinky och ringfinger, handen svaghet och en tråkig, ömmande smärta på insidan av armbågen. Se din läkare om dessa symtom är närvarande.

Kirurgi för Vinkel Entrapment


Om din smärta är kronisk --- och löser inte efter mer konservativa behandlingar som livsstilsförändringar, vila, anti-inflammatorisk medicin och sjukgymnastik --- kan din läkare rekommendera operation för att skapa fri passage för ulnarnerven. Den speciella metod kirurgen väljer att uppnå detta mål är delvis beroende av omfattningen av de skador närvarande.

Alla metoder för ulnarnerven lättnad vid armbågen kräver ett snitt för att ge kirurger tillgång till kubiska tunnel. Om kroniska nervkompression är relativt liten, kan din kirurg inte flytta ulnarnerven alls; istället, kan han helt enkelt ta bort den övre delen av den kubiska tunnel för att tillåta nerv mer utrymme. Om skadan är mer omfattande, kommer din kirurg flyttar, eller transponera, nerven. Den typiska ingrepp som utförs kallas en främre införlivande, vilket innebär att man går ulnarnerven bakom armbågen till en position framför armbågen. Beroende på din speciella tillstånd och sina personliga preferenser, kommer din kirurg flytta nerven i en av tre platser.

I subkutan införlivande, är dina nerver flyttas till ett nybildat tunnel mellan flexor musklerna i underarmen och fettlagret under huden. I intermuscular införlivande, är dina nerver flyttas till bildas i kroppen av en flexor muskel en ny tunnel. I submuscular införlivande, är dina nerver flyttas till en ny skapats under en av flexor musklerna tunnel.

Kirurgi för Wrist Entrapment


Ulnarnerven reparation kan också utföras för kompression vid handleden. Symtom på handleden komprimering liknar armbågen komprimering. Om du har handleden nervkompression som inte svarar på mer konservativ behandling, kan din kirurg öppnar upp i ulnarnerven passage i det här området, som kallas Guyon kanal. I vissa fall kan handledskompression orsakas eller förvärras av förekomsten av onormala vävnads säckar som kallas cystor. Om så är fallet, kommer dessa att tas bort också.

Återhämtning


Kirurgi för nervkompression befrielse görs vanligtvis i öppen vård, och din återhämtningstid varierar med den specifika ingrepp som utförs. Återhämtning kommer att förbättras avsevärt med sjukgymnastik, och först efter terapi kan framgången för operationen helt bedömas.


Articles Liés