Alternativ behandling för Poison Ivy Oak & Sumac

Miljontals människor bryter ut med gift sumak eller gift ek varje år. De är mycket smittsamma utslag framkallande växter som lever i de flesta stater. Utslagen är vanligtvis röd och kan bilda små blåsor eller pustler på huden. Utslagen sprider sig lätt när de pustler bryta upp och släpper vätskan inuti från repor. Det finns behandlingar för utslag för att hjälpa lugna klådan och lugna utslag.

Aloe Vera


Aloe vera gel är mest ofta som en naturlig behandling av brännskador, men det används också vid behandling av gift sumak, giftek och murgröna. Det inkluderar den aktuella aloe vera som har förmågan att tränga igenom alla lager i huden för att komma till hjärtat av utslag för snabb lindring. Det finns också en flytande form av aloe vera att du dricker. Den flytande formen går direkt in i blodet och tar itu med utslag från insidan. Det kan ge lindring till sveda och klåda snabbt.

När dricker aloe vera, rekommenderas att du dricker 3 tsk. tre gånger om dagen. För aloe vera gel, applicera en generös mängd över utslag efter behov. Du kanske föredrar att hålla din aloe vera gel i kylskåp för att kyla den. Hålla din gel kallt kan också ge dig lagt befrielse från den brinnande, kliande utslag.

Havregryn och havremjöl bad


Havremjöl är ett användbart hem botemedel mot gift ek och sumak. Det finns några sätt att använda havregrynsgröt med en varelse att göra några havregryn. Låt det svalna och sedan sprida det på de drabbade områdena. Om du har en massa gift ek som täcker större områden, häll tre fjärdedelar av en låda med havregryn i ett varmt bad ca midja-hög. Blötlägg i badet för en stund för att låta den naturliga läkningsprocessen har tid att arbeta.

Du bör inte torka av efter badet så att havregryn lämnar en finkornig beläggning på huden. Detta hjälper till att skydda huden och hjälper till att stoppa klådan. Tillämpa en havremjöl pasta direkt på huden över utbrottet kommer också att hjälpa till med klåda och sveda samband med gift ek och sumak.

Övriga rättsmedel


Flera helt naturliga behandlingar kan hjälpa till med klåda och sveda samband med gift ek och sumak. En är trollhassel. Indianer är kända för att använda trollhassel för behandla inflammatoriska hudproblem. Om du vill använda, sandskädda lite på utslag flera gånger dagligen med en bomullstuss. Trollhassel är en bra torkmedel och hjälper pustler att torka upp snabbare för att främja läkning.

Tea tree olja är en annan helt naturlig produkt som kan användas direkt på utslag flera gånger om dagen. Jewelweed, som också är känd som Impatiens eller touch-me-nots, kan användas för att stoppa klådan samband med utslag såsom gift ek och sumak. Det bidrar till att torka upp blåsorna till stöd i kliar lättnad och snabbare läkning. Använd bladen från växten genom att gnugga dem direkt på blåsorna. Du kan också använda saften från stjälkarna av anläggningen genom att försiktigt gnugga det direkt in i huden flera gånger om dagen.


Articles Liés