Biverkningar av Taclonex

Taclonex är en salva används för att behandla psoriasis och är en kombination av läkemedel betametason och kalcipotrien. Även om behandlingen är effektiv vid behandling av tillståndet, det orsakar biverkningar hos vissa patienter.

De vanligaste biverkningarna


Skaparna av Taclonex identifiera de vanligaste biverkningarna av drogen som klåda, utslag och huden bränner när krämen appliceras.

Tecken på allergi


Hos vissa patienter, Taclonex orsakar en allvarlig allergisk reaktion. Symtom på denna reaktion är nässelfeber, andningssvårigheter och svullnad av läppar eller hals.

Skin Biverkningar


Allvarliga biverkningar av huden förekommer ibland från Taclonex, inklusive svullna hårsäckar eller hud och bildandet av pus.

Hyperglykemi


En annan sällsynt biverkan av Taclonex är hyperglykemi eller högt blodsocker, vilket orsakar ökad törst, överdriven urinering, illamående och trötthet.

Adrenal Problem


Taclonex orsakar ibland problem med binjurarna körtel systemet, vilket kan leda till andnöd, aptitlöshet, yrsel, svimning, trötthet och muskelvärk.

Kortisol


Taclonex väcker också kroppens nivåer av kortison, vilket kan leda till symptom på Cushings syndrom, som viktökning, förlust av muskeltonus i armar och ben, ofta blåmärken, akne och ökad hårväxt i ansiktet.


Articles Liés