Hem rättsmedel för halsont

En halsont är vanligt med förkylningar, virus och tonsill inflammation. Sura uppstötningar sjukdom och allergier kan också orsaka ont i halsen. Så länge du inte har en infektion som kräver antibiotika, såsom streptokocker i halsen, många huskurer finns tillgängliga för att lindra smärtan och hjälpa halsen läka.

GURGLING


Det rekommenderas att gurgla med varmt vatten, salt och äppelcidervinäger.

Citron och honung


Om halsen är öm, tillsätt honung till varmt citron te eller varm saft, och sip. Honung rockar halsen, medan citron fungerar som en varm pack på huden.

Coolness


Däremot kan svalka vara lugnande för halsont och en Popsicle kan göra susen.

Ånga


Sitt en stund med ansiktet över en skål med ångande hett vatten och en handduk som täcker huvudet. Detta kan lindra ont i halsen och öppna näsgångarna. Lägga till en droppe eller två av eukalyptusolja ger extra lindring.

Vätskor


Drick så mycket vätska som möjligt, åtminstone åtta till 10 glas vatten eller juice dagligen. Detta håller din hals blir torr och mer irriterad.

Munandning


En vanlig orsak till ont i halsen sover med munnen öppen att andas när dina näsgångarna är blockerade. Använda saltlösning nässpray kan göra andningen lättare för att sova.

Aspirin


Tugg barn aspirin är snabbverkande och ger en lokalsmärtstillande för ont i halsen. Du kan tugga vanlig aspirin istället, men smaken är stötande.


Articles Liés