Hur man behandlar värmeutslag under brösten

Nästan varje kvinna som bor i ett varmt klimat vet hur det är att få en värmeutslag på intima ställen, exempelvis under brösten. De kliande, röda bulor kan orsaka några större obehag som kan kvarstå i flera dagar. Medan det finns inget som kan göras åt varmt och fuktigt väder, det finns flera sätt att behandla värmeutslag under brösten. Om du upplever en obehaglig värmeutslag under dina bröst, läs vidare för att lära sig hur problemet kan behandlas.

Instruktioner


•  Förstå orsaker värmeutslag under brösten. Värmeutslag uppstår när svetten fastnar i åtsittande kläder, till exempel ett linne eller en behå. När svett har inget där att fly, reagerar huden genom att bryta ut i kliande röda knölar. Undvik värmeutslag under brösten genom att välja lösa, bekväma kläder och behåar gjorda av material som andas, såsom bomull.

•  Kyl ner huden genom att tillämpa en kall tvättlapp till utslag. Se till att vrida ur överflödigt vatten innan du applicerar den på huden. Låt tvättlapp sitta på huden under brösten i flera minuter. Torka ordentligt.

•  Applicera en is-paket till området under brösten och håll på plats i fem till 10 minuter. Den kalla temperaturen på isen kommer att minska svallningen av den värmeutslag.

•  Rengör det infekterade området med tvål och vatten och torka noga. Applicera hydrokortison kräm eller Neosporin till stötar. Applicera varje två till tre timmar.

•  Dammbabypuder under dina bröst. Pulvret kommer att kyla området och absorberar fukt som bildas. Om fukt inte tillåts ackumuleras, kommer värmeutslag så småningom försvinna.

•  Undvik att sova med en bygelbehå. Istället bär en löst sittande bomull T-shirt till sängs tills värmeutslag under ditt bröst går bort.

Tips


  • Undvik att bodylotion till området under dina bröst. Den extra fukt kan leda till värmeutslag. Efter duschen, se till att torka området under brösten.
  • Kontakta din läkare om din värmeutslag inte går bort efter en vecka.

Articles Liés