Hur till Stopp Leg smärta efter ryggkirurgi

Du har haft ryggkirurgi för att reparera en dålig skiva eller en fusion för att stabilisera en del av ryggraden. Varför då, är du fortfarande ha det otäcka ben smärta månader efter att gå under kniven? Det kan aldrig vara ett definitivt svar på "varför", men det är viktigare att ta itu med frågan om hur man får lindring. Dessa metoder kan prövas antingen före eller efter kirurgi. Fråga din läkare eller sjukgymnast om övningar är lämpliga för just din situation innan du försöker dem.

Instruktioner


•  Använd komprimerar eller prova en speciell värme bandage eller omslag som är på marknaden. Du har säkert provat någon form av denna terapi i det förflutna, men kanske du inte har varit tillräckligt kreativ om var att placera kompresser. Du kanske har försökt varma eller kalla förpackningar, men har inte försökt wraps. Vissa människor svarar på kyla och andra för att värma, så du måste prova varje temperatur i en mängd olika platser. Problemet beror oftast på en kombination av en irriterad nerv och vad muskeln vaktar din kropp - muskler slå ner runt skadan - kommer att göra för att försöka skydda den nerven. Den dubbla typ av problem kan kräva en kombination av behandlingar.

•  Använd en träningsmatta, eller om det är för smärtsamt kan du börja med en fast, stödjande soffa. Benlyft, hur svårt de kan vara i början, kan både företaget upp stödstrukturen i bäckenregionen och ge omedelbar hjälp genom att ordna om mjukdelar som omger irriterad nerv. Försök att ligga på mindre smärtsamma sidan, sakta lyfta den smärtsamma benet rakt upp mot taket med tårna pekade framåt. Om du inte kan göra det någorlunda bekvämt med raka ben, prova det med knäet böjt lite. Lyft, hålla och gå tillbaka till den ursprungliga positionen fem eller 10 gånger i början, successivt öka antalet repetitioner.

Vissa sträckor att prova: Fortfarande ligger på din sida, använd en kudde under ett lätt böjda knän för att lyfta benet bara för att höftnivå. Böj benet som om du marscherar, föra knät långsamt mot överkroppen, sedan tillbaka till utgångsläget. Eller, liggande på rygg med knäna lätt böjda, lyft foten strax utanför mattan och långsamt upp knäet upp mot bäckenet. Håll den på den mest böjda positionen möjligt, sedan sakta tillbaka till utgångsläget.

Det är bäst att prova endast en av dessa övningar och upprepa detta set så ofta du vill varje dag. Om du inte upplever någon lindring efter fyra eller fem dagar, prova med en annan övning. Om du hittar en som ger dig omedelbar hjälp, gör ett set när du känner smärtan börjar att återvända. Vid det laget, så småningom starta en daglig motion regim som innehåller alla de övningar ovan för båda benen och hålla ökande repetitioner för att bygga en bra stödstruktur. Med tiden kan du uppleva mindre smärta, behöva använda de "omedelbara" övningar sällan att frigöra en irriterad nerv.

•  Be din läkare att rekommendera ett kompressions typ stag för att försiktigt tvinga din nedre ryggen och bäckenet i rätt inriktning. För att se om det är sannolikt att ge lindring, köpa den bredaste stretchig bandage du kan hitta och slå in den tätt (inte hårt) runt ländrygg och bäcken. Bär den under kläderna under några timmar som ett test. Om dina skinkor, ben eller fötter känns kallare än vanligt eller få nervös, ta bort eller lossa wrap.

•  Prova en maskin Empi eller liknande elektrod-baserad enhet vid nästa fysiska terapisession. Det kan ta flera försök innan terapeuten finner de mest användbara platser för att placera elektroderna. Om du får lättnad, kan terapeuten har en bärbar version av denna maskin som föreskrivs för hemmabruk. Hemma versionen använder fyra elektroder som puls i ett mönster för att stimulera muskler och lindra nervändar. Känslan är ofta obehagligt i början, så börja med en ljuspuls och slå av maskinen uppåt när du vant sig vid dess effekter. Du kan styra styrkan, rytmen och takten i varje puls, och maskinen kan användas var som helst utom när du kör.

Tips


  • Du är inte tränar för OS men formen är viktigt för att inte anstränga andra muskler och leder, så försök att hålla överkroppen stabil när man gör benlyft och undvika snabba rörelser. Du kan behöva försiktigt bistå lyftbenet med den lediga armen (eller har din träningspartner gör det), om smärta i benet håller dig från att göra hissarna eller sträckor. Aktiv hydroterapi kan användas i stället för matta baserade övningar. Om du har provat alla möjliga kombinationer av dessa behandlingar utan lättnad, kan du dra nytta av en radiofrekvens (RF) nervblockad förfarande eller medicinska steroidinjektioner för att minska inflammation. Be din läkare att ge dig en remiss till en neurolog eller neurokirurg för att spåra den exakta källan till smärtan. Du kanske också vill prova ett par besök på en kiropraktisk klinik som även erbjuder massage. Om du inte kan få kiropraktik "justeringar" göras på grund av en kirurgisk förändring, de flesta kiropraktorer nu erbjuda ett gäng procedur som kan okänsliga och / eller koppla vissa områden. I kombination med massageterapi, kan knacka vara förvånansvärt effektivt.

Articles Liés