De biverkningar av Preventic

Preventic är ett veterinär formel läkemedel registrerat för användning i endast djur. Preventic går under olika generiska namn, varav en är amitraz, samtidigt som det också finns under varumärkena Virbac, Mitaban och Taktic. Preventic är ett receptbelagt läkemedel. Det finns vissa former av detta läkemedel som är tillgängliga utan recept. Dessa former rekommenderas endast under överinseende av en veterinär.

Funktion


Preventic är effektiva för att kontrollera fästingar, löss, kvalster och andra skadedjur i djur. Det används också vid behandling av parasiter som orsakar hudens tillstånd som kallas skabb, vilket indikeras av symptom av minimal till svår håravfall åtföljs av en bakteriell infektion. Preventic fungerar genom att snabbt förlamande fästingen mun, hindrar det från att fästa vid hunden och döda fästingen. Preventic kontrollerar inte eller döda loppor.

Biverkningar


Preventic är ett säkert och effektivt läkemedel för att behandla din hund under uppsikt av en veterinär. Men som med alla läkemedel kan orsaka biverkningar hos vissa djur. Dessa kan omfatta en allergisk reaktion. Preventic ska inte användas för att behandla din hund om hon har en känd allergi mot det.

Allergisk reaktion


En allergisk reaktion är en allvarlig medicinsk nödsituation. Ta kragen eller sluta använda Preventic lotion och sök omedelbart veterinärmedicinsk behandling för tecken och symtom på en allergisk reaktion hos din hund. Dessa inkluderar kräkningar, överdriven klåda eller utslag tillsammans med svullnad av ansikte, mun eller tunga och andningssvårigheter.

Andra biverkningar


Dessa inkluderar en lugnande effekt orsakar dåsighet och sömnighet under en period på upp till 72 timmar. Kontakta din veterinär för råd om detta tillstånd. Om du använder ett Preventic krage för din hund, se till att kragen är rätt inställd och att det inte finns någon extra krage som hänger för din hund att tugga på. Förtäring av Preventic kan leda till förgiftning och toxicitet; symtom är förvirring, svindlande, kräkningar och diarré.

Försiktighetsåtgärder


Använd inte Preventic för din hund utan veterinärens råd och anvisningar. Använd inte Preventic på hundar yngre än 12 veckor. För säker hantering av Preventic, använd en gummihandske vid tillämpningen kragen till din hund. Om du tar en MAO-hämmare (MAO-hämmare en potent medicin som används för behandling av depression) eller om du är diabetiker, var försiktig med denna produkt. Du måste tvätta händerna noggrant efter applicering av kragen

Varning


Preventic bör inte användas som en behandling för katter. Var försiktig när detta läkemedel används på hundar som är diabetiker, på grund av dess effekt på glukos. Personer med diabetes bör undvika kontakt med Preventic. Var försiktig när du använder Preventic på mindre hundar som miniatyr pudlar. För att undvika läkemedelsinteraktion, diskutera med din läkare några andra mediciner din hund kan ta före administrering Preventic.


Articles Liés