Diagnos & Kännetecken för epilepsi

Epilepsi kan uppstå hos en individ i alla åldrar, men denna sjukdom drabbar oftast barn och äldre vuxna. Epilepsi förvränger de elektriska signalerna inuti den mänskliga hjärnan, vilket resulterar i olika typer av anfall. Epilepsi är svårt att diagnostisera i många fall, eftersom dessa incidenter sällan förekommer i en läkarmottagning, vilket läkaren söka efter svar med ett antal tester och en omfattande titt in en patients sjukdomshistoria.

Typer


Den klassiska symtom på epilepsi är ett anfall, men det finns många typer av anfall som någon med denna sjukdom kan bli föremål för. Kramper som fälls av konstiga verksamhet i någon del av hjärnan som kallas partiella anfall, medan de som genereras av till synes hela hjärnan kallas generaliserade anfall. De flesta människor som lider av epilepsi kommer att uppleva samma typ av anfall varje gång de har en episod, men i vissa fall kan en person som har olika typer.

Symptom


En enkel partiella anfall är en mild symptom på epilepsi, med patienten förlorar inte medvetandet. I denna typ av anfall, kan han helt enkelt känna känslor eller känner av förändring. Den komplexa partiella anfall kan göra en person svart ut för en kort tid; människor med detta beslag har varit kända för att helt enkelt stirra uttryckslöst eller ständigt upprepa vanliga rörelser som gnuggar sina händer tills den passerar. Generaliserade anfall har skrämmande symptom, med absensepilepsi den minst skrämmande; De kännetecknas av sådana saker som stirrar och små kroppsrörelser. Myokloniska anfall kommer med snabb ryck rörelse av ben och armar. Under en atoniska anfall, en person kan falla ned ur det blå. Den grand-mal anfall är den starkaste av alla epileptiska anfall, vilket gör att personen att passera ut och hans kropp att stelna upp och skaka. Den levereras med möjlighet till förlust av kontrollen över urinblåsan och den bitande på eget språk.

Orsaker


I så många som hälften av de med epilepsi, kan orsaken till tillståndet inte identifieras. Vissa typer av epilepsi har associerats med defekta typer av gener som kontrollerar hur hjärnceller interagerar med varandra. Det tycks också finnas ett samband mellan epilepsi och yttre faktorer såsom skallskada från en olycka eller vissa sjukdomar. Till exempel kan stroke och tumörer åstadkomma epilepsi. Ärftlighet tycks också ha en roll i människor som har epilepsi, men hur mycket av en del och vad det är fortfarande ett mysterium.

Identifiering


För att diagnostisera epilepsi, kommer en läkare att ha en mycket beskrivande beakta eventuella kramper som har inträffat. Detta betyder ofta att tala till en person som har bevittnat ett anfall, eftersom många gånger den person som har en kommer inte ihåg något om den. Neurologiska tester som kan avgöra reflexer, muskelstyrka, balans och andra nyckelfunktioner kan kallas för. Blodprov kan avslöja om epilepsi är kanske att till följd av sjukdomar som diabetes eller blodbrist.

Förebyggande / Lösning


Det flera skanningar och tester tillgängliga för en läkare att hjälpa komma till en diagnos av epilepsi. En elektroencefalogram spårar elektriska aktiviteten i hjärnan och kan avslöja onormala hjärnmönstren även när det finns inget anfall inträffar. En datortomografi, vilket är en förkortning för datortomografi, är en röntgen som kan visa tvärsnitt av hjärnan och upptäcka tumörer, cystor och andra saker som kan vara ansvarig för epileptiska symtom. Magnetisk resonanstomografi, eller MRT, sysselsätter radiovågor och ett magnetfält för att tillverka en bild av hjärnan för detta samma ändamål. Positronemissionstomografi, annars känd som en PET-undersökning, använder radioaktiva injicerade materialet att lägga kontrast till områden i hjärnan för att producera en förbättrad bild av regionen som kan visa saker som trassliga upp blodkärlen som kan vara den skyldige.


Articles Liés