Hur man ska behandla höga nivåer av kortisol som orsakar fetma

Kortisol är ett hormon som frisätts från binjurebarken i kroppen. Det kallas ofta "stresshormonet" eftersom det blir släppt i stora mängder i tider av stress. När kortisol frigörs i rätt mängder det hjälper med substratutnyttjande. Det innebär att det hjälper kroppen använda fett, protein och kolhydrater för energi. Men under långa perioder av stress, kan höga mängder av kortisol bygga upp i blodet, vilket kan leda till fetma, särskilt i buken. Det är därför det är viktigt att följa några steg för att behandla höga nivåer av kortisol som kan orsaka fetma. Detta kan hjälpa dig att minska stress och som en extra förmån, gå ner i vikt.

Instruktioner


•  Håll dieten ren. Undvik mat som är friterad, bearbetade, raffinerade och mycket mättat fett. Också undvika alltför stora mängder alkohol och läsk som de är tomma kalorier. Istället äter livsmedel som är närings täta som frukt, grönsaker, magert kött, magra mejeriprodukter, bönor, frön och nötter.

•  Gör något styrketräning. Styrketräning är ett bra sätt att minska och hantera stress. Det kommer också att lägga till några muskelmassa som kan bidra till att öka ämnesomsättningen och hjälpa bränna mer kalorier. Gör övningar som riktar hela kroppen. Några exempel är bröstpressar, axelpressar, bakre raderna, Triceps extensions, biceps och knäböj.

•  Ta en joggingtur. Aerobic aktivitet kan också leda till minskad stress och stöd i viktminskning. Utföra aktiviteter som jogging, cykling, trappa stepping, rodd eller simning. Högt tempo promenader är också en effektiv övning för att minska stress och främja viktminskning.

•  Delta avkoppling klasser. Vissa av dessa klasser innebär mycket andningskontroll och koncentration som kan leda till en minskning av stress. Några exempel på dessa klasser inkluderar yoga, pilates och tai chi.

•  Få tillräckligt med vila. Kortisolnivåer är högre första som på morgonen. Enligt Dr Angela Clow, en psykolog från Westminster University, vakna upp 20 till 30 minuter senare på morgonen kan hjälpa till att hålla kortisol under kontroll.

Tips


  • Utför styrketräning och aerob träning på alternerande dagar. Utför cardio i 30 till 45 minuter och gör tre uppsättningar av 12 till 15 reps för varje styrketräning övning. Ett exempel på det hela rutinen är styrketräning på måndag, onsdag, fredag ​​och konditionsträning på tisdag, torsdag och lördag. Vikt övningar kan utföras med fria vikter eller maskiner vikt.
  • Innan du deltar i någon fysisk aktivitet, se till att få klartecken från din läkare, särskilt om du inte har arbetat på ett tag.

Articles Liés