Wat zijn Fat Deposito?

Vetophopingen gevormd tussen de spieren en de huid worden lipomen genoemd. Ze kunnen op elke leeftijd ontstaan, maar worden meestal opgenomen in de late jaren '30 en '40. Lipomen verschijnen meestal in de buikstreek, nek, benen en armen. Ze zijn klein, zacht, goedaardige tumoren onder de huid, meestal ongeveer een centimeter in diameter. De meeste lipomen zijn pijnloos, maar kan pijn veroorzaken als ze groeien in de buurt van zenuwen of bloedvaten. Deze vetophopingen worden verwijderd via een operatie, liposuctie of steroïden.

Formatie


In tegenstelling tot wat vaak vermoedens, worden vetophopingen niet gevormd door zwaarlijvigheid. Hoge cholesterol en gebrek aan lichaamsbeweging zijn gekoppeld aan vet deposito's, maar dit is niet klinisch bewezen. Erfelijkheid is de belangrijkste oorzaak van lipomen. Lipomatosis is een bepaalde erfelijke ziekte die vetophopingen genereert. In lipomatosis, kunnen trauma of stomp voorwerp om elk lichaamsdeel resulteren in lipomen. Adiposis dolorosa is een soortgelijk ziekte die pijnlijk lipomen produceert.

Symptomen


Lipomen zijn kleine knobbeltjes onder de huid. Ze zijn zacht aan te raken, en meestal pijnloos. Grotere lipomen die pijn veroorzaken bevinden zich in de buurt van zenuwen of bloedvaten. Ze zijn geïrriteerd raken en rood. Om de aanwezigheid van een lipoom bevestigen, is het het beste om naar een dokter.

Diagnose


Artsen kunnen gemakkelijk onschadelijk vetophopingen te diagnosticeren door het doen van een lichamelijk onderzoek of een biopsie aan het weefselmonster in een lab te controleren. Echter, vetophopingen dieper ondergedompeld in de spieren moeten worden gecontroleerd door een echo of een MRI.

Behandeling en Geneeskunde


De meeste vetophopingen niet verwijderd te worden, aangezien zij goedaardig. Maar als het lipoom is in een plaats die u ageert, kan het worden verwijderd door liposuctie, een operatie of gekrompen door steroïden. Een lipoom operatief onder plaatselijke verdoving verwijderd. Een kleine incisie gemaakt en de vette storting wordt gewonnen. Recidieven zijn zeldzaam en er weinig risico van deze operatie. Liposuctie is succesvol in het verwijderen van kleine lipomen, maar is niet in staat om een ​​groot lipoom verwijderen. Steroïden ingespoten in de lipoom kan krimpen, maar kan het niet verwijderen.


Articles Liés