Oorzaken van Histoplasma Capsulatum

Histoplasma capsulatum is een van de meest voorkomende schimmels in de lucht in de wereld, en het inademen het kan leiden tot een aandoening die bekend staat als histoplasmosis. Deze ziekte treft voornamelijk de longen, en in ernstige gevallen fataal kan worden als niet goed behandeld.

Identificatie


Slechts vijf van de 100 mensen blootgesteld aan histoplasma capuslatum ervaring een soort van symptomen helemaal niet, maar degenen die meestal doen ervaring symptomen die lijken op tuberculose, zoals koorts en pijn op de borst. De aandoening wordt gevonden over de hele wereld en het ongeveer van invloed op een kwart miljoen mensen per jaar in de Verenigde Staten.

Animal Uitwerpselen


Een van de belangrijkste regio's in de Verenigde Staten getroffen door de histoplasma capsulatum schimmel is de Mississippi-Ohio River Valley. Er wordt gedacht dat de grote concentratie bat en kip uitwerpselen in de bodem is verantwoordelijk voor de hoge concentraties histoplamosis in deze regio. De Histoplasma capsulatum schimmel is vrij in de atmosfeer wanneer de bodem wordt verstoord door het ploegen of het planten van gewassen.

Histoplasmose Ontwikkeling


Wanneer de Histoplasma capsulatum wordt ingeademd door een mens, is de persoon die het inademen van schimmelsporen bekend als mycelium. Eenmaal in de luchtwegen, zijn de mycelia overspoeld door immuuncellen bekend als macrofagen. Zodra de mycelia worden in opgeslokt door de macrofagen, de mycelia beginnen te draaien gist. Dit gebeurt in ongeveer 18 uur. Onder normale omstandigheden de macrofagen in staat om de gist te doden en besmetting te voorkomen. Indien de gist niet wordt gedood door de macrofagen, vervolgens verder naar de longen en creëert histoplasma. Hoe meer Histoplasma capsulatum dat een persoon wordt blootgesteld aan, hoe hoger het risico dat ze symptomen van histoplamosis zal laten zien.

Soorten Histoplasmose


Er zijn drie belangrijke soorten histoplasmose veroorzaakt door de Histoplasma capsulatum schimmel. Het eerste acute histoplasmose, die een minimale vorm van de aandoening die al dan niet gaan vertonen. Chronische pulmonale histoplasmose is een aandoening die de symptomen behandelen voornamelijk met de longen en het hart geeft. Dit kan onder meer pijn op de borst en moeite met ademhalen. Progressive verspreid histoplasmose is de meest ernstige vorm van de aandoening, die kan weergegeven als laesies op de huid, intestinale symptomen, pijn op de borst en kortademigheid.

Behandeling en prognose


Mensen met acute symptomen zijn meestal gecontroleerd, maar niet behandeld. Het immuunsysteem van het lichaam is normaal gesproken in staat om te gaan met de schimmel op zijn eigen. Voor meer progressieve symptomen die blijven bestaan ​​gedurende een tijd, zijn anti-schimmel medicatie toegediend onder scherp toezicht van een arts. In extreme gevallen kan een operatie nodig zijn om de druk op het hart wordt geschreven door een overmaat vochtophoping, of verwijderd beschadigde lymfeklieren en letsels van het oppervlak van de longen.
Bijna alle patiënten met acute of chronische pulmonale histoplasmosis volledig te herstellen. Een klein percentage kan blijvende longschade ervaren. Progressive verspreid histoplasmosis fataal kan zijn binnen een paar weken, zo niet onmiddellijk wordt behandeld. De meeste mensen die progressieve verspreid histoplasmosis ervaren nemen of andere vorm van medicatie voor de rest van hun leven.


Articles Liés