Spirometer Övningar

Spirometern övningar är den medicinska termen för andningsövningar bidrar till att förhindra andningsproblem eller hålla dem från att bli värre. Spirometern är en handhållen enhet som en person blåser in som hjälper utöva lungorna efter kirurgiska ingrepp samt för att bidra till att stärka lungorna försvagade av sjukdom i andningsvägarna, inklusive lunginflammation.

Spirometer


Inspektera spirometern du ges och förstå dess funktion. I de flesta fall är den spirometer en plastisk del av utrustningen som är handburen och låg vikt i naturen. Den levereras med ett handtag, en andningsslangen eller apparaten och är utrustad med ett rör med en boll eller mätanordning som kommer att stiga eller falla beroende på lufttrycket blåses in i den. Röret är märkt i steg som mäter luftflödet. Försök blåsa i spirometern för att få en känsla för produkten och hur den fungerar.

Spirometrar finns i många olika stilar, former och storlekar. Vissa är större än andra, men alla är konstruerade för mätning av luftflöde och kommer med en kula eller annan markör som indikerar storleken av lufttrycket inuti röret. Att mäta luftvolymen är viktigt vid behandling och bedömning av sådana villkor som emfysem, astma och bronkit.

Andning Motion


Sitta upp i sängen och håll spirometern nära munnen. Placera munstycket i munnen, som om du blåser på en visselpipa. Andas in långsamt och djupt, att försöka flytta bollen eller markör till toppen av spirometern och sedan pausa, hålla andan och räkna till 3-5. Sedan, långsamt andas. Ibland kommer läkaren att uppmuntra en patient att andas snabbt, andas in och andas djupt och med kraft. Denna övning, som liknar den kraft som behövs för att blåsa upp en ballong, är också en bra övning och indikator på lungfunktion.

Motion Varaktighet


Öva spirometern motion minst 10 gånger varje timme efter operation, enligt anvisningar från din läkare eller vårdgivare. Patienter som lider av luftvägsbesvär såsom KOL eller lunginflammation kan också uppmuntras att använda en spirometer för att utöva lungorna, öka kapaciteten och syresättning.

Andning och Hosta Exercises


Andas i metoden läkaren föreslår. Hosta efter att ha utfört Spirometern övningar. Patienter som genomgår någon typ av andningsövningar uppmuntras att hosta för att hålla lungorna fria från överflödig vätska. De som har nyligen genomgått operation kommer att läras ut hur man bäst skyddar snitt och förhindra smärta vid sådan andning och hosta övningar.


Articles Liés