Leg smärtlindring

Ben smärta kan orsakas av brustna senor, fotproblem, muskel tårar eller seninflammation. Dessa är allvarliga frågor. Ännu värre är flebit, vilket är inflammation i venerna i benen, och claudicatio intermittens, vilket är den förträngning av artärerna i benen. Alla dessa frågor måste föras till en vårdgivare uppmärksamhet. Egenvård kan hjälpa dig att återfå en viss lättnad om din smärta inte orsakas av en allvarlig fråga.

RICE


RICE står för vila, is, kompression och höjd. Detta är det första steget i behandling av bensmärta. Använd denna metod för att upp till två dagar. Vila benen och överdriv inte aktivitetsmässigt. Sätt en kylklamp på det smärtande området i upp till 20 minuter varje 2-3 timmar. Placera inte isen direkt på huden eftersom det kan leda till köldskador. Slå in kylklamp i en handduk och sedan använda. Komprimera benet med en elastisk binda. Inte slå in den så hårt att den skär av cirkulationen. Linda benet ordentligt. Tänk på att om området är svullnad att bandaget kommer att behöva justeras. Höj benet ovanför hjärtnivå, om möjligt. Detta kommer att hjälpa till att hålla eventuella svullnaden nere.

Mer Relief


Efter de två första dagarna, gnid in smärtstillande balsam. Detta är den salva som känns varm när den kommer i kontakt med huden. Re-wrap benet med en elastisk binda igen. Detta kommer att hjälpa att behålla värmen från salva och muskelavslappning. Ta också ett NSAID, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som ibuprofen. Detta kommer att hjälpa till med smärta och muskelinflammation. Undvik stress på smärtsamma benet. Utför inte verksamheter som orsakar smärtan att blossa upp. Det kan handla walking mark eller cykla. Ansträngande aktiviteter kan återupptas efter benet är helt läkt.

Motion


Vila inte så mycket att musklerna i benet blir svag genom glömska. Vattenlevande övningar är bra eftersom det minskar stress och press på benet medan i vattnet. Annars gör stretching och stärkande benövningar. En av dessa övningar kräver att du sitter i en stol och höja hälarna, sedan sänka dem tillbaka till golvet. En liknande motion kräver att du står med fötterna på marken. Håll på ett bord för att hålla balansen. Nu höjer dig på tårna och sedan sänka dig tillbaka ner på hälarna. Gör detta 20 gånger. Så småningom arbeta upp till 40 gånger. Stanna och vänta tills du har läkt mer om denna övning är smärtsamt.


Articles Liés