Viktminskning Alternativ för sjuklig fetma

Sjuklig fetma är kliniskt definieras som ett body mass index (BMI) på 40 eller mer beräknat enligt formeln vikt i pounds dividerat med längd i inches kvadrat multiplicerat med 704,5. I lekmannatermer, en person som är minst 100 pounds tyngre än hennes idealvikt anses sjuklig fetma. Kost och motion normalt inte kommer att vara tillräckligt för att lindra detta problem. För närvarande är den mest effektiva behandlingen för sjuklig fetma kirurgi.

Medicinsk Utvärdering


Se din läkare och få en grundlig medicinsk utvärdering. Sjuklig fetma verkar ha en genetisk komponent i samband med det som kan diktera lämplig behandling, men det kan endast fastställas av din läkare. Du läkare kommer att kunna ge dig råd om livsstilsförändringar och kost val som är mest lämpliga för din situation. Din läkare kommer också att kunna berätta för dig om du är frisk nog för att börja ett träningsprogram.

Icke-kirurgisk behandling


Genomföra lämpliga livsstilsförändringar som kan innehålla specifika övningar för att bränna kalorier och öka muskelstyrkan, en kalorifattig diet som i de flesta fall inte bör gå under 1500 kalorier per dag och farmakologisk behandling som kan innefatta aptitsuppressants. Tyvärr, endast en liten andel av sjuklig fetma patienter som uppnår betydande viktminskning genom icke-kirurgiska metoder behålla viktnedgången under mer än ett år.

Kirurgi


Tänk på fördelarna mot riskerna för fetmakirurgi. Magsäckskirurgi är för närvarande den mest effektiva behandlingen för sjuklig fetma. Det finns två grundläggande typer av kirurgi för viktminskning: restriktiva förfaranden (gastric banding, populärt kallad en lap-band förfarande, och vertikal-banded gastroplasty, ibland kallad magen häftning) och malabsorptive tekniker. Dessa förfaranden är utformade för att begränsa mängden mat du kan konsumera och att begränsa mängden kalorier som kan absorberas av tarmarna. I vissa fall kan din läkare rekommendera en gastric bypass-förfarande, som är en kombination av dessa grundläggande typer av kirurgi för viktminskning. Du bör noga väga riskerna för obesitaskirurgi eftersom medan dessa förfaranden är ganska effektiva, är dödligheten cirka 1 procent.


Articles Liés