Vad påverkar kroppsfettsprocent?

Din kroppsfett procent är den andel av kroppen som består av både essentiella och lagrade fett. Detta nummer är en stor indikator på tillståndet i kroppen. Att ha för mycket kroppsfett, oavsett hur mycket du väger, är en mycket farlig sak, och åtgärder bör vidtas för att få ditt kroppsfett procent i rätt zoner. För att göra detta måste du först förstå vad som påverkar din kropp tjock delen.

Essential Fett


Viktiga fetter är nödvändiga för kroppen att fungera. På grund av behovet av essentiella fetter bör kvinnors kroppsfett procent inte vara lägre än 12%, och män bör inte vara lägre än 3%.

Lagrat fett


Lagrat fett är överflödigt fett som kroppen inte behöver för att fungera. Lagrat fett används när kroppen utövar mer energi än normalt, såsom utövar. När den inte bränns av, ackumuleras lagrat fett över tid och leder till övervikt och fetma. När kroppsfett procent beräknas, är det den lagrade fettet som anger hur hälsosam eller ohälsosam en person är när det gäller fetthalt. Till exempel är det hälsosamt för en kvinna att ha en kroppsfett procent på 14% till 25%. Det betyder att de har 12% viktigt fett, och sedan en annan 2% till 13% av lagrat fett i kroppen. Men om andelen kroppsfett ökar till över 32%, är den person som anses ha för mycket lagrat fett och är överviktig.

Konsumtionen av fett


Konsumerar för mycket fett ökar mängden lagrat fett som kroppen ackumuleras. Detta kommer att leda till en högre andel kroppsfett. Å andra sidan, om det inte finns tillräckligt med fett som konsumeras, då kroppen inte kommer att ha tillräckligt med fett för att lagra, och det kommer att leda till en lägre, och möjligen för låg, kroppsfett procent.

Konsumtionen av socker


Socker är inte fett; emellertid, när kroppen inte bränna bort socker som konsumeras, omvandlar den till fett som lagras i kroppen. Det innebär att mängden socker som konsumeras kan öka eller minska kroppsfett procent.

Motion


Under träning, bränner kroppen kalorier som är lätt tillgängliga - dessa kalorier brukar komma från den mat som fortfarande går igenom matsmältningssystemet. När dessa kalorier används, resorts kroppen till fett som lagras i kroppen. Därför, om maten i matsmältningssystemet inte bränns av, då det kommer att lagras som fett, men om dessa kalorier och mer och som används, kommer då lagrat fett brännas bort också. Motion är ett bra sätt att sänka din kroppsfett procent, eftersom den direkt bränner kalorier som kroppen förvandlas till lagrat fett.


Articles Liés