Information om receptbelagda läkemedel och deras biverkningar

När det används på rätt sätt, vid rätt tidpunkt och med rätt dosering, receptbelagda läkemedel har en tid och plats i dagens moderna medicinen. Men med detta sagt, de också bära med sig inneboende risker och biverkningar. De kan även bli beroendeframkallande. När det kommer till hälsa av din kropp, ställa en massa frågor och se till att läkemedlet är rätt för dig.

Signifikans


Enligt Reuters, antalet personer med minst en recept ökade från 67 till 74% från 2000 till 2006 I samma tidsram, antalet förskrivningar per person ökade med 32%. Det fanns också en $ 12000000000 hoppa i utgifterna under 2006 jämfört med 2000 Informationen togs från en studie som utförts av apotek nytta Manager Express Scripts.

Medvetenhet


Det är viktigt att veta "vad" och "där" när det kommer till receptbelagda läkemedel. Du vill alltid veta vad biverkningarna kan komma med de läkemedel som du tar och var du hittar information om dessa biverkningar. Det finns några bra hemsidor som listar droger, deras användning och alla deras biverkningar. Se länkarna nedan.

Identifiering


Gör alltid en punkt att fråga om interaktioner med andra läkemedel, livsmedel eller drycker som alkohol. Annat än att be din läkare, kan du hitta information direkt på etiketten på flaskan eller kan du be apoteket. Det finns en bra hemsida nedan där du faktiskt kan slå in din drog och det kommer att lista livsmedel och alla andra droger att det kommer att interagera med.

Effekter


Att ta receptbelagda mediciner kan vara till hjälp, men de är aldrig fri från biverkningar. Några vanliga biverkningar av läkemedel är illamående, huvudvärk, magbesvär, förstoppning, utslag och sömnstörningar. Om något av dessa symtom ska hända inträffar kommer din läkare troligen minska milligram eller erbjuda kost justeringar för att minska symptomen.

Varning


Receptbelagda läkemedel kan bli beroendeframkallande och missbrukas, precis som deras olagliga motsvarigheter. Ibland motiverar sin användning på grund av det faktum att de ordinerats av läkare. Enligt det nationella institutet för drogmissbruk, är recept narkotikamissbruk en av de mest underrapporterat drog missbruk kända. Använd alltid ditt recept enligt anvisningar och om du eller någon du känner är utom kontroll, söka hjälp omedelbart. Det finns en bra resurs i listan nedan.


Articles Liés