Hur man upptäcker Tourettes syndrom

Tourettes syndrom är ett neurologiskt tillstånd som kännetecknas av fysiska och vokala tics eller okontrollerbara åtgärder. Det manifesteras i barndomen, ofta lämnar föräldrar och vårdgivare förvirrade om orsaken till dessa beteendeproblem. Detta tillstånd drabbar så många som 11 barn per varje 1000 Det finns ingen känd orsak, men spotting Tourettes syndrom kan hjälpa föräldrarna och barnet lär sig att hantera sjukdomen. Den tidigare Tourettes syndrom upptäcks, kan ju tidigare barnet får hjälp och lära sig att leva med sjukdomen.

Instruktioner


Hur man upptäcker Tourettes syndrom


•  Meddelande om barnet utvecklar en fysisk tic. Tics varierar i intensitet, men de kännetecknas av korta, plötsliga rörelser som vanligtvis repetitiva karaktär. Okontrollerad ögonblinkningar, till exempel, är en vanlig tic.

•  Håll utkik efter vokala tics också. Barn kan grymta, skrika ett konstigt ord, eller harkla sig okontrollerat när som lider av Tourettes syndrom.

•  Lägg märke till några komplexa tics. Hopping eller hoppa till exempel utan uppenbar syfte kan vara en tic. Skriv ner tics som du märker så att du kan diskutera dem med medicinska och psykiatriska proffs.

•  Notera om tics verkar vara värre när barnet är upphetsad eller upprörd, sedan sakta ner när barnet är lugnt och fokuserat på en aktivitet.

•  Spela frekvensen av tics att diskutera med läkaren. De flesta läkare kommer inte att diagnostisera Tourettes syndrom tills tics före i ett år.

Tips


  • Kom ihåg att barn med Tourettes syndrom kan skrika ord som inte är socialt godtagbar, t.ex. svordomar. Detta är en typ av tic kallas koprolali, och barnet har liten kontroll över de ord som sägs.
  • Att ge stöd och uppmuntran till ett barn med Tourettes syndrom är viktigt att hjälpa dem att växa till en välbalanserad vuxen.
  • Straffa aldrig ett barn som lider av tics grund av Tourettes syndrom. Även barnet kan lära sig att kontrollera den tic något, är drivkraften alltid närvarande, och misslyckas med att följa upp med lusten att skapa ökad spänning och orsaka en explosion av tics någon gång i framtiden.

Articles Liés