Hur stor är chansen att dö av rabies?

Människor som smittas av rabiesvirus och inte söker behandling för sjukdomen kommer att dö i nästan varje instans. Vid tiden en människa börjar visa några tecken på sjukdomen, är det vanligtvis alltför sent för att hjälpa individen.

Överväganden


Majoriteten av fallen av rabies hos människor i USA är resultatet av en person biten av ett infekterat djur. Fladdermöss är den viktigaste källan till ett sådant bett, med djur som tvättbjörnar och skunkar även vanliga bärare av rabies.

Förebyggande / Lösning


När en person misstänker att han eller hon har haft exponering för viruset är det absolut nödvändigt att den enskilde söker läkarvård. En serie bilder som hjälper personens immunförsvar känner igen och sedan slåss viruset, med sex skott över en spännvidd på fyra veckor, är det gemensamma kur.

Identifiering


Det är omöjligt att snabbt identifiera om en person har rabies efter ett möte med ett djur som misstänks vara rabiata. Därför kommer en läkare rekommenderar att behandlingar påbörjas så snart som möjligt.

Prevalens


I början av 1900-talet fanns det cirka 100 dödsfall varje år i USA tillskrivs rabies, enligt Center for Disease Control hemsida. Detta antal har sjunkit till ett eller två år.

Historia


En 15-årig tjej som heter Jeanna Giese är den enda person som dokumenteras för att ha överlevt rabies utan att ha haft vaccinationer rabies. Läkarna räddade henne med bland andra behandlingar, en drog-inducerad veckolånga koma


Articles Liés