Hur man behandlar Autism Med Massageterapi

Personer med autism har ett stort antal symtom som påverkar dem dagligen. Många av dessa skulle kunna förbättras med hjälp av massage. Fördelar har visats för människor som är taktil defensiv eller inte gillar att bli rörd. Balans och promenader kan förbättras tillsammans med bristande uppmärksamhet och hyperaktivitet. Även om det kan vara nödvändigt för en professionell att införa och utveckla en massage plan, är det något som föräldrar och vårdgivare kan lära sig att göra hemma. Detta gör det en prisvärd behandlingsplan.

Instruktioner


Massageterapi för personer med autism


•  Lär känna den person du gör massage på. Detta kan innebära att inte börja med massage på det första mötet. Genom att sätta upp en förtroendefull relation och har en positiv vibe med personen, du är mer sannolikt att få längre. Låt dem utforska rummet och verktyg eller föremål i den. När de känner sig bekväma nog, göra fysisk kontakt eller låta dem välja verktyg för att prova på själva.

•  Istället för att använda en hög röst kan viska vara fördelaktigt. Detta tvingar dem att bli tyst och lugnare för att höra vad du säger.

•  Ge djupa inslag. Dessa tenderar att fungera bättre än mjukare inslag. Lättare handen ger mer sensorisk stimulering och kommer ofta att vara obehagligt för en person med autism. Joint kompressioner också kan användas.

•  Respektera preferenser individen. Eftersom de inte kan få möjlighet att formulera i ord hur de mår, kommer det att vara särskilt nödvändigt att följa deras kropps cues.

•  Dela färdigheter med föräldrarna. Eftersom många barn med autism inte är mottaglig för fysisk beröring, är föräldrarna ofta kvar känslan ett tomrum i det området med sitt barn. Genom att förmedla vissa kunskaper och saker som finns att arbeta under en massage session, kan du ge föräldrarna möjlighet att nå sitt barn genom beröring hemma.

Tips


  • Om möjligt, kan det vara fördelaktigt att ge personen med autism ett val av vilken position de vill vara i och vilken typ av kontakt som de skulle föredra. Detta gör det möjligt för dem att låta dig veta vad deras preferenser är och för att göra upplevelsen mer positiv.
  • Om att röra personens hud direkt är för mycket för dem att hantera, massage över kläder eller att använda andra verktyg kan hjälpa. När de blir bekväma med det, sedan långsamt försöka införa hudkontakt.
  • Om personen med autism visar tecken på obehag kan det vara nödvändigt att ta en paus i en minut och sedan börja om igen.

Articles Liés