Varför Har Lower Leg smärta vid gång men ingen smärta i vila?

Ben smärta är ett vanligt klagomål och kan vara ett symtom på sjukdom eller skada. Det kan orsakas av en skada, såsom en stam eller fraktur. Det kan orsakas av en infektion eller problem med dina artärer eller nerver. Det kan också orsakas av en kramp eller bara överanvändning.

Kramper


En muskelkramp kan orsaka lägre ben. Muskelkramper kan orsakas av dehydrering, mediciner eller muskeltrötthet. Om du upplever kramp från överanvändning, kommer du att ha fortsatt ont när du går till fots och med hjälp av ben och benmuskler. Dock vid vila bör de kramper lätthet och försvinna. För att lindra muskelkramp, kan du vila och höja benet samtidigt som du försiktigt massera området benet med kramp.

Ateroskleros


Åderförkalkning kan också orsaka underben smärta. Detta är en sjukdom som orsakar förtjockning av artärer, vilket minskar blodflödet. Den förtjockning orsakas oftast av plack. Detta kan orsaka allvarliga komplikationer, eftersom det minskar blodflödet till de stora artärerna, inklusive benen. Smärtan i benen kommer att vara intensiv när man går eller tränar, men vid vila och eventuellt upplyft fötterna för att hjälpa till med blodflödet, kommer smärtan att försvinna. Om du har andra hygienkrav som kan leda dig att tro att du har åderförkalkning, se en läkare.

Djup ventrombos


Djup ventrombos uppstår när en blodpropp blockerar blodflödet. Det påverkar de stora venerna i underbenet och lår och kan vara farliga om proppen reser in i hjärnan, lungorna eller hjärtat. Symtomen vid djup ventrombos är rodnad i ett ben, ökad värme i ett ben, ben smärta och ömhet i ett ben och svullnad i ett ben. Detta kan inträffa på grund av sängläge, fetma, mediciner, nyligen genomgången operation eller sitter under långa tidsperioder.

Om du har några symtom på detta tillstånd, kontakta omedelbart läkare. Om du har symtom och bröstsmärtor, andningsproblem, hosta upp blod eller medvetslöshet, bör du gå till en akutmottagning omedelbart eller ring 911. Blodförtunnande medel är ofta skrivs att behandla detta tillstånd.

När ska du träffa en läkare?


Vid något tillfälle, kan din bensmärta vara så allvarliga att man vill söka läkarvård. I vissa situationer bör du ringa din läkare omedelbart. Dessa inkluderar: en smärtsam ben som är svullet eller rött; feber eller infektion; smärta som förvärras när man går och förbättrar med vila; ett ben som är svart och blått; ett ben som är kall och blek, saknar cirkulation; och smärta som inte lindras med vila, höjd och is.


Articles Liés