Botox Procedures

Botox (botuline toxine type A of onanbotulinum toxine A) is een injecteerbaar toxine die tijdelijk blokkeert zenuwgeleiding (neurotoxine). Volgens de Botox bijsluiter, wordt afgeleid van de het toxine van de bacterie die voedselvergiftiging veroorzaakt (Clostridium botulinum). Het wordt beschouwd als een spier-ontspannende medicijn dat blokkeert de elektrische impulsen van de zenuwuiteinden, waardoor de spieren samentrekken (chemische denervatie). Botox procedures betreft medicatie voorbereiding, spier-identificatie en lokalisatie-en post-procedure zorg en monitoring.

Significantie


Botox wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid van aandoeningen, waaronder zenuwaandoeningen, abnormale spiercontracties en andere neuromusculaire aandoeningen. Het wordt ook gebruikt om overmatig zweten te behandelen en cosmetische procedures om zichtbare rimpels afnemen in de huid.

Voorbereiding


Een arts identificeert injectieplaatsen op een patiënt (bijvoorbeeld het gezicht, de onderarm, palm of nek gebieden). Deze sites zijn gemarkeerd op de patiënt voor eenvoudig targeting. De arts bereidt Botox door toevoeging van steriele zoutoplossing aan de flacon om een ​​verdunde formulering van het neurotoxine te creëren. Een eenmalig gebruik spuit trekt het verdunde product voor injectie. Volgens de Botox bijsluiter, moet de bereiding worden gekoeld nadat zoutoplossing toegevoegd en binnen vier uur.

Dunnere huid


Aan de patiënt voor injecties te bereiden, soms een plaatselijke verdoving wordt toegepast (maar het kan niet worden toegepast vanwege mogelijke gevoelige huid). Botox wordt geïnjecteerd onder de huid (onderhuidse) om oppervlakkige spieren, zoals op het gezicht, handen en oksels richten. Bijvoorbeeld, de Botox bijsluiter schetst een injectie hoogte van ongeveer twee millimeter ingevoegd op een 45 graden hoek voor hyperhidrosis (overmatig zweten). De arts injecteert een kleine hoeveelheid van de verdunde stof in elke gerichte locatie, zorg om te voorkomen dat het injecteren in geïnkt markeringen, die een tattoo effect zou veroorzaken.

Dystonie Pain


De pijn geassocieerd met dystonie wordt toegeschreven aan de spieren over-contractie omdat elektrische impulsen stimuleren de nekspieren. De arts markeert dit gebied en maakt gebruik van een elektromyografische (EMG) machine om de elektrische impulsen in de spieren te controleren. Een sonde in de spier ingebracht blijft te meten. Een sterk signaal geeft aan dat de spier samentrekt. De arts gebruikt deze informatie om de spier en diepte te identificeren voor de injectie (een lokalisatie-techniek). Speciale aandacht is nodig in de nek te voorkomen dat de verspreiding van de neurotoxine om andere spieren zoals de kaakspieren. Voor diepere spier injecties dystonie kan een plaatselijke verdoving niet nodig omdat de patiënt reeds ernstige pijn voelt.

Post-Procedure


Patiënten worden gecontroleerd op mogelijke bijwerkingen die geassocieerd kunnen worden met het geneesmiddel zoals allergische reacties, griepachtige verschijnselen, ongebruikelijke zwakte of gevoelloosheid. Sinds meerdere injecties worden meestal toegediend, kunnen elementaire wondverzorging nodig zijn voor de injectieplaats. Afhankelijk van de procedure, kan de therapie worden voorgeschreven om de flexibiliteit van de spieren te behouden terwijl het in een ontspannen toestand. Regelmatige controle van de aandoening kan de patiënt en de arts om te bepalen of aanvullende behandeling met Botox nodig is, en het tijdsbestek van het effect.


Articles Liés