Hem botemedel för ischias

Ischias kännetecknas av en skarp smärta som strålar ner en eller båda skinkor, och följer ner längden av benen. Den orsakas av kompression av ischiasnerven hittades vid basen av ryggraden. Huskurer för att lindra smärtan av ischias allt från livsstilsförändringar till förebyggande åtgärder. Kontakta din läkare om ischias smärtan kvarstår, eftersom det kan vara signal om ett mer allvarligt problem.

Huskurer


Applicera is på det drabbade området för mellan 30 och 60 minuter så fort smärtan börjar. Upprepa detta flera gånger om dagen i två till tre dagar. Efter denna tid, byta till en varmvattenflaska och gäller på samma sätt i 30 till 60 minuter, två till tre dagar i taget. Hålla upprepa denna procedur för lättnad.

Försök själv massage för att hjälpa till med symptom på ischias. Ligg på rygg på golvet med böjda knän, slappna av i några minuter. Placera en strumpa som innehåller två mjuka gummibollar såsom tennisbollar på var sida om ryggraden, i korsryggen. Låt din kroppsvikt att helt sjunka in bollarna. Ta bort bollarna och slappna av igen i några minuter. Upprepa denna övning, denna gång placera bollarna direkt under skinkorna. Detta kan bidra till att lindra smärta och tryck. Kontakta din läkare innan du gör denna övning om du har diskproblem i ryggen.

Förebyggande


Under tider av akut ischias smärta, undvika att plocka upp något som väger mer än tio pounds. Push, dra inte tunga föremål. Böj alltid på knäna när plocka upp något.

Sov på en fast madrass på rygg med böjda knän. Du kan också sova på sidan med böjda knän. Undvik att sova på magen. Under akut ischias attacker, placera en kudde mellan knäna om att sova på din sida.

Justera sitthöjden så att dina knän är placerade högre än höfterna. Ta för vana att sitta med båda fötterna på golvet. Korsa inte benen.

Herbal Teas


Gör något örtte som innehåller willow bark eller älggräs som kan hjälpa till att lindra ledvärk. Infundera 1 tsk. antingen ört i en kopp kokande vatten, dra i tio minuter, sila och dryck. Du kan också hitta detta te på alla lokala hälsokostbutik i premade tepåsar. Silverax te är till hjälp för att behandla muskelspasmer. Gör din egen genom stöp 1 tsk. av den torkade örten i en kopp med kokande vatten, sila och dryck. Silverax är allmänt tillgänglig online eller på hälsokost butiker.

Om du fortsätter att bli störd av ischias smärta, rådgöra med din läkare för andra behandlingsalternativ.


Articles Liés