Eksem Hem Botemedel

Eksem är den vanligaste termen tillämpas på en rad hudsjukdomar som leder till inflammation, rodnad och sår. Enligt American Academy of Dermatology, är termen förknippas med hudåkommor såsom torr, kliande och sprucken hud, och det oftast sker på ansikte, handleder, och insidan av armbågar och knän. Termen är utbytbar med eksem.

Förhindra Eksem


Det finns ett antal situationer som bör undvikas av personer utsatta för eksem.

Undvik torr luft, eftersom det förvärrar klåda av eksem. Använd luftfuktare i hemmet för att bibehålla fuktnivåer. Irriterande ämnen såsom exponering för rök och kemikalier kan förvärra eksem. Helt enkelt undvika dessa irriterande ämnen och villkor kan förbättra situationen för dem som lider av eksem.

Stress kan också förvärra eksem. Drabbade bör göra vad de kan för att undvika stress.

Solning anses fördelaktigt för eksem drabbade, eftersom det dödar bakterier på huden. Men undvik överexponering för solen, eftersom det kan orsaka hudcancer.

Behandling av eksem


Ett antal naturliga ämnen används för behandling av eksem. De flesta arbetar på principen om att ta bort olja från huden och återställa fukt.

Zink salvor kan användas som en lokal behandling, eller zink kan konsumeras i tablettform för behandling av eksem.

Vitamin B och vitamin E är båda används i samband med eksem. Vitamin E är appliceras lokalt för att minska klåda i det drabbade området.

Calamine lotion används också för att lindra klåda.

Andra naturliga botemedel för eksem omfattar muskot, senap, finger hirs, neem och sandelträ.

Det finns bokstavligen hundratals förebyggande åtgärder och behandlingar i samband med eksem. Drabbade uppmanas att experimentera och rådgöra med sin läkare för att hitta rätt kombinationer för att hantera eksem symptom.


Articles Liés