Hur du handskas med trigeminusneuralgi

Trigeminusneuralgi är en nervsjukdom som orsakar ansiktssmärta. Det inträffar när trigeminal hjärnnerven är irriterad, avbryta sensoriska och motoriska funktioner, såsom tugga. Smärtan är skarp, stickande eller brännande och kan pågå från några sekunder till timmar. Enkla saker kan initiera en attack, till exempel borsta tänderna eller äta. Förmågan att klara av trigeminusneuralgi beror på att kontrollera smärtan många beskriver som "olidlig."

Instruktioner


•  Köp en värmepåse - det slag som innehåller ris som kan kastas in i din mikrovågsugn och användas på ett ögonblick. Detta ger patienten en fantastiskt fuktig värme kompress som många gånger kan stoppa en attack i dess spår.

•  Koppla av i en bubbelpool eller varma poolen eller bara ett varmt bad. Även om det inte finns några vetenskapliga studier att backa något påstående nytta har det varit vissa patienters upplevelse som varmt vatten kan mjuka upp nerver i hela kroppen, inklusive ansiktet.

•  Pröva icke traditionella healing metoder som akupunktur, kiropraktik justering, hypnos, meditation, massage eller Reiki. Se till att utövarna förstår din sjukdom.

•  Hitta en medkännande kurator eller stödgrupp som specialiserat sig på patienter som behandlar smärtfrågor. Att kunna tala om den smärta och den vägtull det tar på ens liv är i sig ge. Dessutom finns det alltid en ny coping färdighet att lära.

•  Diskutera med din läkare fördelar kontra riskerna med att använda receptbelagda läkemedel, inklusive antiepileptika eller antidepressiva medel, som har rapporterats för att ge viss lättnad för vissa patienter. Om du har missbruksfrågor, kan detta inte vara en säker väg för smärtlindring för dig.

•  Prata med din läkare om förfaranden där steroider injiceras direkt in i trigeminusnerven klustret för att ge mer långvarig smärtlindring. Och fråga din läkare om olika operationer, till exempel sådana som involverar avlägsnande av vissa nerver. De här alternativen bör betraktas som en sista utväg.

Tips


  • Online forskning för information om trigeminusneuralgi avslöjar massor av "guider" och "smärt krämer" som säljs av personer med prickig referenser. Söka information och råd om sjukdomen endast från respekterade läkare, till exempel din egen läkare.

Articles Liés