Piracetam effecten op de hersenen

Piracetam is een afgeleide van gamma-amino butyricacid, een neurotransmitter. Dit medicijn is een nootropic, een groep van geneesmiddelen vaak "smart drugs" omdat ze worden verondersteld om cognitieve functies, zoals het geheugen en aandacht verbeteren. Piracetam is goedgekeurd voor medisch gebruik in Europa, Azië en Zuid-Amerika, maar wordt niet geregeld in de Verenigde Staten. Als zodanig, blijft het bestuderen van de effecten op de hersenen bepalen.

Memory Enhancer


Hoewel plaatsen bevorderen van de verkoop van piracetam conclusie verhoogt het geheugen, is er geen hard klinisch bewijs om dit te ondersteunen. Onderzoek blijft theorieën wetenschappers 'om te testen dat piracetam verbetert het geheugen in een paar manieren. Eerst piracetam verhoogt de hoeveelheid zuurstof in de hersenen. Ten tweede beïnvloedt het corpus callosum, dit is het gebied van de hersenen dat de linker en rechter hemisferen verbindt. Het overbruggen van de kloof tussen de twee kanten van de hersenen kan de cognitieve functie te verhogen.

Aging


Studies met jonge gezonde proefpersonen geen uitsluitsel over de vraag of piracetam heeft een positief effect op de hersenen. Volgens de British Journal of Pharmacology, dierstudies met oudere dieren vertoonden piracetam beïnvloedt de hersenen. Dit leidde wetenschappers de vraag hoe piracetam werkt. Zij hebben gevonden dat piracetam verbetert het membraan vloeibaarheid van cellen bij ouderen hersenen als bescherming van de mitochondriën (het deel van de cel die energie produceert) van schadelijke effecten van stress. Deze functies van piracetam helpen om de gevolgen van veroudering van de hersenen voorkomen.

Dyslexie


Piracetam wordt beschouwd als mogelijke positieve effecten op de hersenen van kinderen met dyslexie hebben. Sinds piracetam kan helpen om de twee kanten van de hersenen te overbruggen, wetenschappers geloven dat het een positief effect op dyslexie kan hebben. Volgens een studie gepubliceerd in de Annals of dyslexie, dyslectische kinderen behandeld met piracetam toonden verbetering ten opzichte van hun baseline voorbehandeling scores in lezen, spellen en schrijven vaardigheden. Deze resultaten moedigen verdere studie voor het gebruik piracetam om dyslexie te behandelen.

Stroke Recovery


Piracetam kan helpen om de hersenen te beschermen na een beroerte. Aangezien piracetam heeft een effect op het membraan vloeibaarheid van cellen in de hersenen, kan het helpen om deze cellen te beschermen tegen schade door een beroerte. Hoewel klinische studies niet sluitend gegevens te verstrekken, artsen in andere landen voorschrijven piracetam aan CVA-patiënten om hen te helpen de cognitieve functie te herwinnen na de beroerte.

Ziekte van Alzheimer


Sinds piracetam heeft functies in het verbeteren van het geheugen en cognitie, artsen geloven dat het zou een mogelijke alternatieve behandeling voor de ziekte van Alzheimer. Volgens een paper gepubliceerd door de afdeling Neurologie aan de Mayo Clinic, kan piracetam de progressie van cognitieve achteruitgang vertragen bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. Er is echter nog niet genoeg bewijs om te adviseren het gebruik van piracetam bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer.

Side Effects


Hoewel de effecten van piracetam op de hersenen zijn nog niet sluitend, wordt de medicatie goed verdragen door alle patiënten. Zelfs wanneer gegeven in hoge doses over een lange periode, ofwel piracetam bijwerkingen hebben. In feite is de enige bijwerking van piracetam is maagklachten. Als piracetam de hersenen in de aangegeven wijze kan beïnvloeden, kunnen patiënten vinden het proberen waard, vooral omdat er geen negatieve effecten.


Articles Liés