Hur man identifierar receptbelagda läkemedel interaktioner

Enligt FDA, cirka 40 procent av människor i USA tar fyra eller fler receptbelagda mediciner. Även patienter och läkare kan vara vaksamma, kan en dålig kombination av vissa mediciner missas. Att vara proaktiv i din hälsa, är det viktigt att känna igen symtomen på en läkemedelsinteraktions.

Instruktioner


Bedöm din kropps reaktion


•  Så fort du tror att du har en negativ interaktion, kontakta din läkare. Om dina symtom blir outhärdlig, ringer 9-1-1. Har en vän eller älskad med dig när ambulansen kommer, eller frågar om de lugnt kan köra dig till sjukhuset. Ring din läkare att tala om för henne att du är på väg till akuten.

•  Förändringar i hjärtrytm kan tyda på en läkemedelsinteraktions. För att kontrollera din puls eller puls, placera dina första två fingrar på handleden intill handflatan. Känn pulsen och använda klockans secondhand för att beräkna hur många gånger ditt hjärta slår i 15 sekunder. Multiplicera den siffran med 4 Det är ditt hjärtas slag per minut (bpm). En normal pulsintervall är 60 till 100 slag per minut.

•  Förändringar i din andning (andning) kan också indikera en läkemedelsinteraktions. Genom att använda klockan, kan du räkna ut din andning genom att räkna hur många gånger du andas ut i 15 sekunder och multiplicera det med 4 Det är dina andetag per minut; en normal andning område är 15 till 20 andetag per minut.

•  Obs om du är kräkningar, febrig, fuktig, svettig eller har någon form av mag nöd. Notera om det finns något blod eller konstig färg i din kräkas eller avföring. Eventuella förändringar i hudens färg (blekhet) bör också noteras. Och leta efter eventuella förändringar i dina läppar, ögon, tår och fingrar.

•  Om du tar akut transport till sjukhuset, se till att de akuta medicinska tekniker ta med mediciner och / eller recept. Ta också längs några meddelanden eller uppgifter om dina symtom.

Tips


  • Läkemedelsinteraktioner kan variera från mild till svår. Kroppens svar på en läkemedelsinteraktions kan vara något så enkelt som ett utslag eller lika allvarlig som andningssvårigheter. Alltid ringa din läkare och följ hennes instruktioner. Nyttiga resurser är webbplatser som listar droger interaktion med andra läkemedel. Glöm inte att berätta för din läkare om alla receptfria läkemedel (dvs acetylsalicylsyra), naturläkemedel och mat som du har intas. Dessa saker kan orsaka interaktioner med receptbelagda mediciner också.
  • Vissa läkemedelsinteraktioner som du bör känna till:
  • En farlig interaktion mellan läkemedel kan uppstå mellan kolesterolsänkande läkemedel Zocor och hjärtrytmen drog Cordarone.
  • Monoaminoxidas (MOA) Inhibitorer, främst tas för depression, kan ha interaktioner med blodtryck mediciner och med andnings läkemedel som kallas bronkdilaterare.
  • Rifampin, ett antibiotikum, minskar effekten av orala preventivmedel, så att dina chanser att bli gravid kan öka.

Articles Liés