Fot Callus botemedel

En valk är en tjock, härdad lagret av huden som vanligtvis finns på foten, särskilt på hälen eller bollen. Även foten är den i särklass vanligaste platsen för en callus till form, kan de också utvecklas på knän och händer. Generellt utvecklar en valk för att skydda huden från friktion och tryck. De är sällan smärtsam, men kan vara ful. Även de bästa behandlingarna och åtgärder för förhårdnader utförs i en läkarmottagning, finns det flera saker som kan göras hemma för att bli av med dem.

Symptom


En callus identifieras av en tjock, grov hudlagret. Det är en hård, upphöjd bula som kan ha öm hud under den. Det kan tyckas vara torr, flagnande eller vaxliknande.

Orsaker


Orsaken till en valk är helt enkelt för mycket tryck och friktion. Uppbyggnaden av en kallus är ett normalt sätt för huden att skydda sig själv. Trycket och friktionen kan vara resultatet av dåligt passande skor eller strumpor. En valk är mer sannolikt att visas i människor som har fotproblem, såsom hammartå, liktornar eller andra missbildningar på fötterna som en benutskott. En förhårdnader på händerna kan orsakas av upprepad användning av verktyg eller trädgårds växel utan att ha på sig handskar eller annat skydd.

Medicinska behandlingar


Den mest effektiva behandlingen av en fot kallus utförs av en fotvårdsspecialist. Trimning av förtjockad hud av kallus med en skalpell är ett av de sätt som läkaren kan avlägsnas av kallus helt. Detta är vanligtvis en öppenvården förfarande gjort under lokalbedövning. En 40% salicylsyra patch som kommer att äta bort på härdade huden på förhårdnader kan också förskrivas av läkare. En pimpsten används sedan för att lämna bort den döda huden. Läkaren kommer att kunna tala om för dig hur ofta för att ta bort och ersätta den salicylsyra plåstret. En läkare kan också ordinera en antibiotisk salva för att förhindra infektioner som kan uppstå, även om infektionen är sällsynt. I vissa fall kanske beställda skor skär beställas. Dessa säkerställa korrekt placering av foten i skon för att undvika tryck och friktion. Om en fot missbildning, såsom bunions eller hammartå, bidrar till bildandet av en callus, då kirurgi kan vara ett alternativ.

At Home Behandlingar


Det finns flera behandlingar som kan göras hemma för att ta bort förhårdnader. Salicylsyra pads är tillgängliga över disk. Även om de inte är lika starka som de som används av en fotvårdsspecialist, de kan vara effektivt mot en mindre förhårdnader. Blötläggning händer och fötter i varmt tvålvatten för att mjuka upp huden och sedan använda en pimpsten för att ta bort död hud är ett annat hem behandling som har visat sig vara effektiva.

Förebyggande


Callus prevention är enkel och okomplicerad. Eftersom orsaken till callus är friktion och tryck, bär väl passande och bekväma skor är viktigt. Det är viktigt att ha skor som ger tårna utrymme att vicka. Använda over-the-counter skyddande beläggningar på områden som kan påverkas av trycket är viktigt. Vid användning av trädgårdsartiklar och elverktyg, bär vadderade handskar och knäskydd är också viktiga metoder för förhårdnader förebyggande.


Articles Liés