Vinkel tendinit Behandling

Tendinit avser inflammation eller irritation i en sena, vilken är den flexibel vävnad som ansluter muskler till ben. Tendinit i armbågen uppstår när man har en skada eller reumatiska tillstånd, eller har just överanvända senan. Tendinit kan vara smärtsamma. Du kan också känna anbud i och runt den drabbade leden. Även seninflammation kan uppstå i någon av kroppens senor, rankas armbågen som en av de mest drabbade leder.

Smärtstillande medicin


Enligt Mayo Clinic, det första steget för att lindra smärta som orsakas av svullnad och inflammation är en over-the-counter mediciner som ibuprofen, aspirin eller naproxen. Dessa mediciner verkar genom att minska inflammation.

För mer svår smärta, kan läkaren injicera en kortikosteroid runt armbågen senan. Injektioner av kortison minska inflammation och kan hjälpa till att lindra smärtan. En kortikosteroid lösning är en alternativ behandling för en injektion. Din läkare eller sjukgymnast kommer att tillämpa en aktuell grädde till armbågen och, genom en process som kallas jontoforesen kommer salvan absorberas av senan via en mild elektrisk ström.

Vila armbågen


Att låta armbågen till resten kommer också att ge senan tid att läka. Du kan göra detta genom att undvika lyfta tunga föremål och avstå från att idrotta, speciellt golf, tennis och baseboll. Även simning kommer att förvärra tendinit i armbågen. Vanligtvis kommer 2-3 dagars vila ger armbågen tillräckligt med tid att läka på egen hand.

Physical Therapy


För en mild till måttlig vid armbåge tendinit, föreslår Mayo Clinic en fysisk terapi för att stärka musklerna kring det gemensamma. Din terapeut kommer att utforma en specifik, icke inverkan motion rutin som riktar sig mot kraftupptagande muskler och senor enhet i armbågen.

National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar föreslår att man använder en kylklamp eller is massage för att lindra smärta och svullnad från en akut armbåge tendinit. Om ditt tillstånd är kroniskt, men den här metoden kommer inte att ge goda resultat.


Articles Liés