Ta reda på vilken typ av hudutslag I Have

Det finns många olika orsaker till hudutslag, inklusive virusinfektioner, växt exponering, ångest eller allergier. Många utslag kan visas på liknande sätt på huden, vilket kan vara förvirrande. Du bör söka läkare för diagnos av en allvarlig hudutslag, men observera egenskaper utslag kan hjälpa dig att veta hur man ska behandla din utslag.

Instruktioner


•  Observera färgning av hudutslag. Hudutslag kan förekomma i en mängd olika färger, inklusive röda ljus, rosa och brunt. Notera färgen på din hudutslag kan hjälpa dig att fastställa orsaken till utslag. Mässling börjar som en ljus röda utslag som blir brun när den sprider sig. En vattkoppor utslag är lätt till medium rosa. En Poison Ivy utslag ser rött till lila. Kontrollera huden regelbundet för tecken på eventuella förändringar färgsättning, och meddela din läkare.

•  Observera hudutslag efter tecken på vätska eller crustning. Många typer av utslag producerar inte någon vätska eller pus. Om ditt utslag innehåller vätska eller varfyllda blåsor, eller förefaller knaprig, kan det tyda på att utslag kan orsakas av en virusinfektion som vattkoppor, en autoimmun sjukdom som psoriasis, eller en allergisk reaktion. Om utslag orsakas av vattkoppor, det är mycket smittsam och den sjuke bör undvika kontakt med andra. Om utslag orsakas av en allergisk reaktion, söka medicinsk hjälp omedelbart. Vissa allergiska reaktioner kan vara farligt och ibland dödliga.

•  Observera platsen för hudutslag. Vissa utslag lokalisera sig till en viss plats på kroppen. Poison Ivy, till exempel, tenderar att visas runt anklar och smalbenen, där benen har berört de lågväxande växter. En bältros utslag runt buken och bröstet. En mässling utslag börjar på kinderna och sakta vandrar ner halsen och över bröstet. Notera placeringen av utslag och eventuella ändringar eller migration som sker. Detta kan vara till hjälp för att identifiera orsaken till utslag.

Tips


  • Använd en spegel och en ficklampa för att bättre se din hudutslag.

Articles Liés