Hur man åter Ur stellatum Injection

Reflex dystrophyen (RSD) är ett mycket smärtsamt tillstånd som påverkar varje aspekt av ditt liv. Om du har RSD av de övre extremiteterna, är det en underdrift att säga att livet är en utmaning. Om du försöker plocka upp ett objekt med hjälp av din hand eller arm som har RSD, kommer du att bli kvar med smärtor i timmar. Du kanske känner en värkande eller brännande känsla när du använder din drabbade extremiteten. En stellatum blocket ges för att lindra smärtan hos patienter som har störningar i nervsystemet som uppträder i den övre delen av kroppen, såsom herpes zoster, RSD, eller fantomsmärta. Innan proceduren påbörjas, kommer din läkare vanligtvis ger dig medicin som hjälper dig att slappna av. Proceduren tar endast några minuter och består av att injicera en smärts i den grupp av nerver som finns på sidorna av struphuvudet i halsen. Under hela denna process kommer dina vitala funktioner övervakas med hjälp av ett EKG och en blodtrycksmanschett. Du kommer också att ha en enhet placeras på fingret för att övervaka din syrenivåer. Målet för denna injektion är att de sympatiska nerverna är blockerad från att skicka smärtsignaler till det drabbade området. För vissa patienter, medför detta förfarande minsta möjliga obehag, och de kan återgå till arbetet dagen efter. För andra tar efterdyningarna av en stelganglion injektion lite längre tid att återhämta sig. Här finns användbara tips som hjälper dig att återhämta sig.

Instruktioner


Hur man åter från en stellatum Injection


•  Inte dricka eller äta något. Du måste vänta minst fyra timmar efter denna procedur för att svälja. På grund av sedering, kan din sväljreflexen inte fungerar ordentligt.

•  Ät mjuk mat för ett par dagar. Många patienter klagar över att det känns som om det finns en "klump" i halsen. Fram till denna känsla försvinner, undvika att äta krispigt livsmedel eftersom du kan ha ont när du sväljer.

•  Nap. Efter en stelganglion injektionen kommer ditt sinne att vara i en dimma. Du kan också känna något amnesiac för en timme eller så. Detta är normalt och bör förväntas. Du kommer att vara mycket ostadig eller har huvudvärk på grund av de biverkningar av läkemedel som användes. Det är bäst att sova bort dessa biverkningar.

•  Försök att inte prata. Din röst blir hes och halsen kan kännas öm. Ta ett anteckningsblock och börja skriva när du behöver prata. Detta kommer att hjälpa dig att läka snabbare om du tar det lugnt på struphuvudet. Skrika aldrig efter denna typ av injektion eftersom känslan av att ha en "klump" i halsen kommer bara att förvärras.

•  Använd antihistaminer. Ibland smärtan medicin som används kan leda till att du känner dig kliande. Tala med din läkare om du använder ett antihistamin var 4-6 timmar för att lindra dina besvär.

•  Rest. Vissa patienter behöver vila upp till en vecka efter injektionen och andra har möjlighet att studsa tillbaka nästa dag. Varje patient är annorlunda. Du bör alltid lyssna på din kropp och vila så mycket som möjligt om du känner dig extra trött. Gör inte fler aktiviteter än vad kroppen tål.

•  Ta smärtstillande. I dagarna efter denna procedur, kan din kropp känner sig stel och mycket ömma. Diskutera med din läkare vilken medicin kommer att hjälpa dig att lindra dina smärtsymtom. Ta detta läkemedel på ett regelbundet schema för att lindra smärtan nära injektionsstället.

Tips


  • Räkna med att ha en metallisk smak, muntorrhet, eller hicka om du hade medicin som användes för avkoppling.
  • Det är bäst att ha en ansvarig vuxen med dig tills effekterna av sedering avklinga.
  • Du bör inte försöka göra alla uppgifter som kräver att du är uppmärksam. Var försiktiga promenader eftersom din fysiska samordningen också kan försämras vilket gör det lättare att skada dig själv.

Articles Liés