Vilka är de behandlingar för sen RSD?

Reflex dystrophyen (RSD), även känd som komplext regionalt smärtsyndrom (CRPS) är en kronisk, ofta dåligt kända, syndrom kännetecknas av svår smärta och förändringar i vävnader och ben. Den sena skede av RSD börjar vanligtvis inom 6-12 månader efter en skada och kan pågå i åratal. Detta steg kan kännas igen av extrem smärta, störningar i immunsystemet, högt blodtryck, bröstsmärtor och psykiska trauman.

Om RSD


Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke, RSD utvecklar vanligtvis som ett svar på akut trauma till en led eller lem, till exempel en stukning, nedgång, olycka eller medicinsk åtgärd. På grund av förändringar i motorsystem, är det allmänt anses vara ett fel i det centrala nervsystemet, som innebär att nerverna skickar konstant smärtsignaler till hjärnan.

RSD utvecklas genom tre stadier - akut, dystrofisk och atrofisk. Varje fas visar ett urskiljbart progression av smärta och fysiska förändringar i patienten. Sena RSD symtom är irreversibla förändringar av skinn och ben, framträdande muskelatrofi, starkt begränsad rörlighet och vridna lemmar från ständiga sammandragningar av muskler och senor.

RSD klassificeras bland de 100 + typer av artrit och reumatiska sjukdomar. Det uppskattas att mellan 500.000 och 750.000 människor lider av RSD.

Behandling


Även om det finns ingen quick fix för sena stadier av RSD, kan patienterna få hjälp så länge de är villiga att ändra sin medicinering och matvanor och vara aktiv.

Den enskilt viktigaste objekt i behandling av en RSD patienten är utbildning. Läkaren bör definiera de potentiella fördelar, risker och alternativ, och patienten kan göra utbildade beslut baserade på dessa utvärderingar.

Behandling för det sena stadiet av RSD fokuserar i allmänhet på smärtlindring i kombination med sjukgymnastik för att återställa funktionen i den drabbade extremiteten, psykologiskt stöd, sympatiska nervblockader, läkemedelspumpar och ryggmärgsstimulering.

Mediciner inkluderar kalciumflödeshämmaren Nifedipin eller alfa-blockerare sympatiska fenoxibensamin, icke-steroida antiinflammatoriska medel, topiska analgetika såsom geler eller krämer, kortikosteroider och opioider (mot smärta).

Kirurgiska ingrepp för den kroniska fasen av RSD inkluderar sympatektomi, en kontroversiell kirurgiskt ingrepp som innebär att kirurgen klipper det nätverk av nerver nära ryggraden och sympatiska nervblock till tråkig smärtsignalerna.


Articles Liés