Kan du få ett utslag från Ringorm?

Ringorm är en vanlig typ av svampinfektion i huden som är känd för att skapa röda och ringformiga utslag på ytan av huden. Utseendet på ringorm kan variera beroende på hur utbredd smittan är.

Orsaker


Ringorm kan spridas genom att komma i direkt kontakt med någon som har en ringorm utslag. Den kan också spridas genom att peka på infekterade objekt.

Riskfaktorer


Platser med höga temperaturer och hög fuktighet tenderar att vara gynnsamt för svampbildning. Att delta i kontaktsporter som brottning och grappling ökar risken för att få ringorm.

Symptom


Ringorm kan skapa utslag som varierar från stora, gropiga röda ringar till röda stråk av hud som är gulaktigt och torr; det är vanligt att ringorm att klia, och infektionen kan orsaka missfärgning av naglar och hår.

Behandling


Tillämpa over-the-counter svampdödande krämer innehållande mikonazol eller klotrimazol till utslag är ofta en lämplig botemedel mot ringorm; mer allvarliga fall kan kräva receptbelagda läkemedel.

Förebyggande


För att förhindra ringorm, duscha regelbundet och hålla sig borta från kontakt med smittade personer. De med ringorm bör täcka sina utslag med medicinsk tejp och kläder för att hålla svampen sprids.


Articles Liés